Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Uspeli su da nas zavade mada to I nije bili tesko Nijemi jasno cije on interese zastupai ako je takav stav kompletne samozvane asocijacije treba biti debil I dalje ostati u istoj.

Pomoć sa 320kn/ha (40e po ha),strašna pomoć.
Za cijenu od 1000e/toni,vrlo su darežljivi...
Jeste daju im tih 40E ali svih ovih 10 godina dobijaju normalno i subvencije po ha daleko veće nego mi pa kada pomnožiš sa 10 godina, lepe pare su dobili da im ovih 40 evra ne znači mada meni 40 x 40 ha lepo bi doslo ne bih bacio

Jedna nula mi pobjegla;) nenamjerno.

@PetarM nije za baciti,naravno,ali znaš da je taj iznos za 40ha kap u moru na ove cijene..
Kako druze kap u moru?
Za 40ha ti treba recimo 8t uree,
to je 8000 e sad po ovim cenama ti dobijas od drzave 1600 e kao pomoc za vestacko djubrivo samo. Znaci 20% u tvoj trosak za vestak ucestvuje drzava. Ovo je pomoc pored redovnih subevncija po hektaru. Ipak je to mnogo bolja pomoc nego ovde kod nas u Srbiji ( mi ni nemamo nista osetno).

8 t uree,8t 3x15 ,8t kana(i to je skromna gnojidba),20l adenga,120 vrecica kukuruza...prinos ako bude 10t onda sam na konju..
Nemamo svi dobre prinose sa malo gnojiva,nažalost.
I na 20ha je maximalno "pomoć".
Vi ćete se preporoditi na subvencijama kada uđete u EU,jer i da nama država daje kao vama,slaba bi bila pomoć.

Djubrivo jeste skupo tu nema dileme,ali treba uzeti u obzir da je vecina nas prodala robu po 10-15 din u proseku skuplje nego prosle godine,tako da manje vise isto nam se hvata da smo prodali robu jeftini u uzeli jeftino djubrivo ili u ovom slucaju sto je sve skupo,zarada je manje vise ista samo je veci obrt para...

Djubrivo jeste skupo tu nema dileme,ali treba uzeti u obzir da je vecina nas prodala robu po 10-15 din u proseku skuplje nego prosle godine,tako da manje vise isto nam se hvata da smo prodali robu jeftini u uzeli jeftino djubrivo ili u ovom slucaju sto je sve skupo,zarada je manje vise ista samo je veci obrt para...
To je sve relativno,moze ova godina da bude susna ponovo,sa ovim cenama repromaterijala,sva zarada pada u vodu,cak sta vise,moze da se odw i u minus

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Hej hej.......zaboravio si da je vecina prodala psenicu po 20-21 a kukuruz jeste cena bila ta ali si zaboravio da je bila susa i da je ta povecana cena tek pokrila pozitivnu nulu.

Nazad
Vrh