MOMOSARIC
Član
Brate mili malo pretjerujete . Kako nebi to malo crkavice od subvencije za zemljoradnju trebao da dobije čovjek koji radi zemlju pa bila u zakupu bila njegova ? Stvarno ima ultra nerealnih pogleda.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa jel postoje monopoli , otkud sad to ?Bas tako ova igranka oko cene ureje sve mi vise smrdi da je namestena da neko debelo pokupi mast
Mnogo bi vise znacilo da se ukinu monopoli za uvoz i izvoz voća i žitarica i uvoz veštaka nego da isplati država 100 eura po ha ratarstva, jer ionako 90% zemlje ili je u vlasti tajkuna koji imaju X x 1.000ha ili velikog broja suvlasnika i nije u Pg
To bi im bilo mnogo jeftinije
Podseca me na vic sa carinikom ili ministrom, kaze kolega ide u penziju pa dogovaraju poklon Da mu daju golfa malo je a da ga ostave jos jednu smenu to mu je previse
Jel znaš zakon i uredbu o subvencijama ili si samo ljubomoran na ljude sa novim traktorima?Ako vec radis zemlju i placas arendu pa onda imas kesa i netreba vam vlasnik davat ni dinara od subvencija
Vidis ja radim samo 10h svoje zemlje i ja bi trebao da kukam
Ovi sto voze nove traktore toliko imaju a kukaju ko sirotinja
Po cemu si to zakljucio? Da se ne znamo od nekud? Mozda sa protesta?tebi coci malo bi bilo da radis ceo kikindski atar sa sve subvencijama
Isto tako kod mene kad mi kazu "daje ministar subvencionisani kredit za ureu da se uzme sto pre" a kad ih pitam sta to znaci niko nista ne zna.. Objasnim ja njima da tu moras sve pare da vratis koliko si uzeo, nema tu nikakvog popusta samo sto nemas kamatu i opet im nije jasno..Aman, to nas par vidimo i pricamo sta se desava. Prosle srede sam se zatekao ispred poljoapoteke kada su skidali sa kamiona ureu i pitam za cenu, kazu 138 din. Kazem mojima kuci. Juce dolazim sa posla i majka odmah od vrata: urea 90 ili 95 din (zaboravio tacno sta rekla, odmah mi nije bilo dobro), jutros ministar rekao na prvoj. A gde su ovi sto i ne znaju sta je urea....
Sta predlažeš, da odustanemoPodržavam svaki vid protesta protiv ove banditske vlasti, interesuje me spisak zahteva jer ako sam dobro shvatio, traži se smanjenje cene veštačkog đubriva? Kao kad bih ja sad otišao pred upravu vodovoda da protestvujem jer je Case Puma poskupela 22000 evra? Ovo vam je odličan primer za one nesrećnike što im nije jasno šta su subvencije i čemu služe. Država kad ti isplati normalne subvencije ima prava u kriznim vremenima da utiče na cenu osnovnih proizvoda i stopira njihov rast kao što su sada uradili sa 4-5 namirnica. Jedini problem je što su sad to uradili sa 1000 din/ha...
Ne treba odustati!Sta predlažeš, da odustanemo
Ima li negde te pale cene i da je urea manje od 860e/t ?Za 7 dana moce na trzistu da se uzme za manje para od ponude Sunoka, ali realno prvi ste skinuli cenu sto je pohvalno.
Ministar kaze da ima.Ima li negde te pale cene i da je urea manje od 860e/t ?