Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Možda ti znaš nešto što ja ne znam ali protesti su najavljeni od udruženja koje ja vodim, koliko vidim zajeban je to posao, nevalja kad organizuješ proteste,odma si njihov,ako ćutiš opet si njihov. Gola smo mi g. Odma napad bez osnova. Mi se trudimo da ukažemo na svoj položaj u društvu,ja ne vidim drugi način. Neka svako nađe svoj način ili neka ćuti
Sta su to udruzenja od 2012 do danas izvojevala u korist poljoprivrednika,ukidanje regresa za dizel,cutanje na smanjivanje subv po ha na sramnih 4000 po ha,ja znam da su oni koji su bili kao zapete puske u mom okruzenju za proteste,do 2012,koji su kampovali pored puta,uz gajbe piva i prasece pecenje,sada cute kao zaliveni,sada im ne smeta sto imaju najmanje subvencije u okruzenju,a tada im je smetalo sto je bila najava smanjenja subvencija na ispod 100 ha,manite se price o udruzenjima i njihovim zaslugama,sve se to "ugasi" brzo,podmicivanjem vodja istih.

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Sta su to udruzenja od 2012 do danas izvojevala u korist poljoprivrednika,ukidanje regresa za dizel,cutanje na smanjivanje subv po ha na sramnih 4000 po ha,ja znam da su oni koji su bili kao zapete puske u mom okruzenju za proteste,do 2012,koji su kampovali pored puta,uz gajbe piva i prasece pecenje,sada cute kao zaliveni,sada im ne smeta sto imaju najmanje subvencije u okruzenju,a tada im je smetalo sto je bila najava smanjenja subvencija na ispod 100 ha,manite se price o udruzenjima i njihovim zaslugama,sve se to "ugasi" brzo,podmicivanjem vodja istih.

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока
Po tebi je trebalo cekati da narodna kuhinja donese kuvano jelo.

Podržavam svaki vid protesta protiv ove banditske vlasti, interesuje me spisak zahteva jer ako sam dobro shvatio, traži se smanjenje cene veštačkog đubriva? Kao kad bih ja sad otišao pred upravu vodovoda da protestvujem jer je Case Puma poskupela 22000 evra? Ovo vam je odličan primer za one nesrećnike što im nije jasno šta su subvencije i čemu služe. Država kad ti isplati normalne subvencije ima prava u kriznim vremenima da utiče na cenu osnovnih proizvoda i stopira njihov rast kao što su sada uradili sa 4-5 namirnica. Jedini problem je što su sad to uradili sa 1000 din/ha...

Glavni problem je u nama što smo kukavice i licemeri ...
Kad bi ministar došao u vaše selo većina vas bi išla da ga dočeka i pred njim bi bili fini i smejali se njegovima fazonima i niko ga ga ne bi nagrdio i izkritikovao ...
Ostali bi ostali kućama !
Znate vi dobro da je on bio u skoro svakom drugom selu i svuda dočekan više nego ljubazno, zato mu se i može , zato nas i jebe u zdrav mozak ..
Zato što nemate muda ...jer se bojite vlasti i kriminalaca, eee zato je tako kako nam je !

Bio ministar kod nas pre par godina. Ja ga pitao za kasnjenje povracaja za masine. Odgovor je bio u ponedeljak se krece sa tim i bas mu drago sto je neko to pitao.

Niti se krenulo u "ponedeljak" niti bilo sta. Znali smo svi da je govori istinu, kao i on. Sta da mu kazes kada ti tako odgovori?

Glavni problem je u nama što smo kukavice i licemeri ...
Kad bi ministar došao u vaše selo većina vas bi išla da ga dočeka i pred njim bi bili fini i smejali se njegovima fazonima i niko ga ga ne bi nagrdio i izkritikovao ...
Ostali bi ostali kućama !
Znate vi dobro da je on bio u skoro svakom drugom selu i svuda dočekan više nego ljubazno, zato mu se i može , zato nas i jebe u zdrav mozak ..
Zato što nemate muda ...jer se bojite vlasti i kriminalaca, eee zato je tako kako nam je !
Kod nas kad je dolazio,bili pozvani bas takvi! Mene nisu zvali :mad: ...kao u pesmi: Ja na konju,oni dole...Bog te jebo sto me vole!

Bio ministar kod nas pre par godina. Ja ga pitao za kasnjenje povracaja za masine. Odgovor je bio u ponedeljak se krece sa tim i bas mu drago sto je neko to pitao.

Niti se krenulo u "ponedeljak" niti bilo sta. Znali smo svi da je govori istinu, kao i on. Sta da mu kazes kada ti tako odgovori?
A jel rekao u koji ponedeljak?

Ako je protest treba biti konkretan sa zahtevimai treba biti realan sadasnjih mogucnosti drzave. Znaci subvencije po ha toliko i toliko, regresirano gorivo toliko i toliko, i na tome treba insistirati.Ja bi npr trazio za pocetak neku cifru tipa 12000 po ha subvencija i 60l regresiranog goriva po ha da se drzava odrekne akcize i sve to da podignu sa sadasnjih 20 ha na nekih 30ha.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Ako je protest treba biti konkretan sa zahtevimai treba biti realan sadasnjih mogucnosti drzave. Znaci subvencije po ha toliko i toliko, regresirano gorivo toliko i toliko, i na tome treba insistirati.Ja bi npr trazio za pocetak neku cifru tipa 12000 po ha subvencija i 60l regresiranog goriva po ha da se drzava odrekne akcize i sve to da podignu sa sadasnjih 20 ha na nekih 30ha.

A sto ne na beskonacan broj ha!?

lucijan013,

Pa po meni bolje vrabac u ruci nego golub na grani.Zato sto ce reci da su to nerealna ocekivanja za slabo razvijenu drzavu i eto zbog toga.Trebalo bi postepeno podizati zahteve.,a sad pred izbore je prava prilika.

Mi smo sve pregovore iscrpeli, kada mogu da blokiraju auto put što mi ne bi izrazili naše nezadovoljstvo. Jednostavno nećemo da se pomirio sa tim da mi resorni ministar Kaze u istoj rečenici da je đubrivo u Konstanci 620usd(547eura), da će skinuti carinu i nama prodati po sniženoj ceni od 850e a ako nemate pare uzmite kredit šta fali.Na Pet životnih namirnica će se ograničiti cena a đubrivo ćete platiti 850e jer tako kaže tržište. Nekako mi ne dozvoljava zdrav razum da progutmo sve to,ali ja nikog ne ubeđujem u ništa
Bas tako ova igranka oko cene ureje sve mi vise smrdi da je namestena da neko debelo pokupi mast
Mnogo bi vise znacilo da se ukinu monopoli za uvoz i izvoz voća i žitarica i uvoz veštaka nego da isplati država 100 eura po ha ratarstva, jer ionako 90% zemlje ili je u vlasti tajkuna koji imaju X x 1.000ha ili velikog broja suvlasnika i nije u Pg
To bi im bilo mnogo jeftinije
Podseca me na vic sa carinikom ili ministrom, kaze kolega ide u penziju pa dogovaraju poklon Da mu daju golfa malo je a da ga ostave jos jednu smenu to mu je previse

Nazad
Vrh