Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Protesti su najavljeni od "njihovih" ljudi,kao mi se bunimo,ministar izadje i medije i obeca,prodje 2 meseca,mi se ponovo kao nesto bunimo,on obeca po drugi put,trla baba lan,taj jeftiniji uvoz bez carine je minoran,i kao takav ako ga i bude nije namenjen obicnim smtrtnicima,vec lopinama sa hiljadama ha zemljee,ko jos veruje osobi koja sebe zove ministrom,taj nije popio zumance.

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока
Možda ti znaš nešto što ja ne znam ali protesti su najavljeni od udruženja koje ja vodim, koliko vidim zajeban je to posao, nevalja kad organizuješ proteste,odma si njihov,ako ćutiš opet si njihov. Gola smo mi g. Odma napad bez osnova. Mi se trudimo da ukažemo na svoj položaj u društvu,ja ne vidim drugi način. Neka svako nađe svoj način ili neka ćuti

Nedeljko , imali smo ovde prije desetak godina udruzenja i proteste , par blokada puteva sa 200 i vise traktora , i granicnog prelaza . Sto se mene tice tad i nikad vise . Teoretski kao zamisao kolko tolko ok , kazem kolko tolko jer vec i teoretski bude nedoradjeno kao plan , ali prakticno katastrofa da nemam rijeci .
Puno srece vam zelim ali nema to sanse da funkcionise kako ste zamislili.
Nego sto ste trazili djubrivo po nizim cijenama , valjda od vlade da da neke subvencije kao nadoknadu za visoku cijenu , nemoze vlada prodavati djubrivo niti odredjivati cijene osim da ogranici marze mozda , al to bi bilo samo za nabavke od prije godinu dana a tesko da toga ima jos dosta .

Nedeljko , imali smo ovde prije desetak godina udruzenja i proteste , par blokada puteva sa 200 i vise traktora , i granicnog prelaza . Sto se mene tice tad i nikad vise . Teoretski kao zamisao kolko tolko ok , kazem kolko tolko jer vec i teoretski bude nedoradjeno kao plan , ali prakticno katastrofa da nemam rijeci .
Puno srece vam zelim ali nema to sanse da funkcionise kako ste zamislili.
Mi smo sve pregovore iscrpeli, kada mogu da blokiraju auto put što mi ne bi izrazili naše nezadovoljstvo. Jednostavno nećemo da se pomirio sa tim da mi resorni ministar Kaze u istoj rečenici da je đubrivo u Konstanci 620usd(547eura), da će skinuti carinu i nama prodati po sniženoj ceni od 850e a ako nemate pare uzmite kredit šta fali.Na Pet životnih namirnica će se ograničiti cena a đubrivo ćete platiti 850e jer tako kaže tržište. Nekako mi ne dozvoljava zdrav razum da progutmo sve to,ali ja nikog ne ubeđujem u ništa

Trebali ste traziti pomoc tj subvenciju od npr 30 do 50 % od kupljenog djubriva a po normi po ha zbog vanrednih uslova ali ako mozete ici do kraja i pomenuti da ce se pridruziti svi regioni , samo prakticno da to opstane 10 ,20 dana i omasovi se bez prelaska u haos i galamu , hmmm daj boze

Trebali ste traziti pomoc tj subvenciju od npr 30 do 50 % od kupljenog djubriva a po normi po ha zbog vanrednih uslova ali ako mozete ici do kraja i pomenuti da ce se pridruziti svi regioni , samo prakticno da to opstane 10 ,20 dana i omasovi se bez prelaska u haos i galamu , hmmm daj boze
Tražili smo i to ali ulazimo u drugi problem,oni bi nas najlakše otkačili tako sto bi nam dali 3000 din po hektaru prijavljene površine a ja radim 120h a imam prijavljene 18h,jer ljudi neće da nam daju ugovore o zakupu. I primera meni treba 15 000e za prvu prihranu a oni će mi dati 450e a gde je druga prihrana i azot za prolećne kulture. Pet godina prave sajt "e agrar" gde će svako moći da prijavi površine koje obrađuje, nemaju želje da to proradi

I sad zato sto onih 100 ljudi s protesta nema uredno prijavljenu zemlju, nece se ni pokusati traziti ovo sto je Momo predlozio, za ostale koji imaju sve redovno… inemogu oni da nece da potpisu ugovor, u prekrsaju ste oboje… ovi od pre dve godine kontrolisu kolicinu novca i robe i kolicinu ha na gazdinstvu ako vas nagaze bice vam jos skuplje.

I sad zato sto onih 100 ljudi s protesta nema uredno prijavljenu zemlju, nece se ni pokusati traziti ovo sto je Momo predlozio, za ostale koji imaju sve redovno… inemogu oni da nece da potpisu ugovor, u prekrsaju ste oboje… ovi od pre dve godine kontrolisu kolicinu novca i robe i kolicinu ha na gazdinstvu ako vas nagaze bice vam jos skuplje.
Ne brini ti za nas. Sta ko može,hoće ili neće da nam da ugovore to je problem koji mi imamo na nasem udruženju i imamo ga gotovo svi u udruženju,ako vi nemate taj problem onda ili radite malo zemlje ili radite dosta državne ili plaćate zakupe 500e, kod nas su zakupi 150e i neće zakupodavci da se mlate sa tobom,ako hoćeš radi,plaćaj tu kiriju ako nećeš ima ko hoće

Nisi u pravu… svi koji rade, i svi koji daju u arendu jednostavno znaju da je to sastavni deo da se potpise i overi… ali sta ima da se mlatim, mi smo bili austrougarska a navike su cudo. Kod vas jos 90 posto imt i rakovica, nema ni prednje farove a kamoli rotaciju i nove tablice, kako tek onda da pravite ugovore o zakupu.

Kod nas je taj problem rijesen djelomicno tako sto sad nemora biti ugovor samo izjava da se radi ta zemlja i ako niko drugi nije upisao tu parcelu prizna se

Nisi u pravu… svi koji rade, i svi koji daju u arendu jednostavno znaju da je to sastavni deo da se potpise i overi… ali sta ima da se mlatim, mi smo bili austrougarska a navike su cudo. Kod vas jos 90 posto imt i rakovica, nema ni prednje farove a kamoli rotaciju i nove tablice, kako tek onda da pravite ugovore o zakupu.
Ako ti tako mislis, očigledno znaš bolje stanje kakvo je kod nas stanje od nas samih.

Debelo nisi u pravu. Mnogo ima da nece da ti potpisu da prebacis zemlju na svoje gazdinstvo ili cak imaju svoje pa ti izdaju zemlju, a oni koriste subvencije.

Ok. Imam rodbine u Salakovcu i sve mi je jasno.
Nema tu sta da se nece, takav je zakon i kraj, doce to sve na red kad tad.

Debelo nisi u pravu. Mnogo ima da nece da ti potpisu da prebacis zemlju na svoje gazdinstvo ili cak imaju svoje pa ti izdaju zemlju, a oni koriste subvencije.
Zato sto imamo samo do 20ha mogucnost, a da se vrati do 100ha video bi vas jel vam i onda nebi hteli potpisati tj.jel bi zmurili na to kao nece da mi da.

Nemora da znaci, ja imam jednu babu koja nema gazdinstvo pa opet nace da pravi ugovor. A imam i jednog drugog koji ima gazdinstvo i on uzima subvenciju cak zena kada sreduje nase uradi i za njih, tako da svasta ima .I ja sto sam izdao moje zemlje ostaje na nasem gazdinstvu

Nazad
Vrh