Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Ne treba odustati!
Ali zahtev da djubrivo bude 650€/t je kao da ja odem u Agropanonku i trazim da mi prodaju nov Belorus za 15.000€.
To je trenutni problem.
Problem subvencija traje 10godina
Plavi dizel
Moraju zahtevi biti dobri da bi ljudi izasli na ulice
Pa znaš kako mi to vidimo, smanje ti subvenciju na 4000,za dizel ti kažu to nema šanse ne daje ministarstvo finansija, robu koju ti prodajem svrstaju u 5 životnih namirnica i ograniče cenu, na kraju ti kažu u Konstanci je đubrivo 547e a mi vas pomažemo i skidamo carinu i prodajemo vam na 850, dajemo vam i kredite. Na žalost je to kap koja prelije čašu. I na kraju bez "case pume" i "Belarus" traktora može da se ne kupi a đubrivo mora da se kupi. Ako hoće da pomognu neka se potrude, a ako neće,neka onda kažu ko vas j...be

Samo treba da se opustimo i tako će da nam lakše bude tj udje .
Gutaj i samo gutaj i gutaj.
Treba neko da otvori temu na temu ko je bacio anatemu na naše dostojanstvo....
Sta je dostojanstvo?
Sta je razum?
Sta su to pičke?
Stanje hrabrost?
Sta je junaštvo čojstvo drugarstvo....
Pa.mi nemamo ni slovo č od čovečnosti ko da ce da se živi 300 god.
Pomprincipu marcelove pesme jebiga.
Jebigabne jebiga vreme nam ide tavorimo drugari...sta ostavljamo deci?SNS ?radikale?
Pa da imamo i malo srca trebali bi da ih blokirani da ne prdnu.
Zašto ne odvoje 200 miliona evra da pomognu za djubrivo.Paraninpara se nadavase stranim kurtonima za koje kakave fabrike od goexa do .....pitaj Boga koga čega.
Sram nas bilo...

Ne moze samo jedan region,u ovom slucaju Stig i okolina,da postigne ,,boljitak" za celu Srbiju. Takodje ni protesti nisu resenje,vremenom se ,,razvodne" zbog same prirode posla poljoprivrednika. Vec sam pisao u nekoj temi pre par dana...Poljoprivredna komora je korak ka resavanju boljeg polozaja poljoprivrednika.

Videćete rasplet situacije, od našeg udruženja se polako distancirala NAPS a tu asocijaciju vode 3 čoveka a udruženja čine asocijaciju. Dragi seljaci ako niste znali vas predstavlja asocijacija poljoprivrednika i ovakav način subvencije vam je napravilo ministarstvo u saradnji sa asocijacijacijom i pricajte vi da ne postoje udruženja i asocijacije, e da vas obavestim to sve postoji i odlučuje i ime vas, oni čak imaju i legitimitet. Jebiga

Videćete rasplet situacije, od našeg udruženja se polako distancirala NAPS a tu asocijaciju vode 3 čoveka a udruženja čine asocijaciju. Dragi seljaci ako niste znali vas predstavlja asocijacija poljoprivrednika i ovakav način subvencije vam je napravilo ministarstvo u saradnji sa asocijacijacijom i pricajte vi da ne postoje udruženja i asocijacije, e da vas obavestim to sve postoji i odlučuje i ime vas, oni čak imaju i legitimitet.
Svaka politicka stranka ima po neku asocijaciju i udruzenje koje joj je lojalno...i da,svako ima cenu!

A mi niti smo ih birali niti znamo kako su birani ..ili?
Sami se izabrali i nazvali to dal asocijacija dal udruženje...
Asocijacija zvuči jebacki pa onda ljudi misle to je nešto in legitimno.Ustvari jedan deo bagre se udruži da klimata glavom uz povratne pogodnosti u vidu ko zna koje čega da mi ni ne znamo.
Pa jel ste svesni da ne znamo ni ko ni koliko obrađuje državnu zemlju .....dal su stočari dal su oni sa nekim planovima itd.
Neću više da serem jer sam jedini ...ostali se bojite nvr .....

Sami se izabrali i nazvali to dal asocijacija dal udruženje...
Asocijacija zvuči jebacki pa onda ljudi misle to je nešto in legitimno.Ustvari jedan deo bagre se udruži da klimata glavom uz povratne pogodnosti u vidu ko zna koje čega da mi ni ne znamo.
Pa jel ste svesni da ne znamo ni ko ni koliko obrađuje državnu zemlju .....dal su stočari dal su oni sa nekim planovima itd.
Neću više da serem jer sam jedini ...ostali se bojite nvr .....
Komso...nisi jedini!

Bilo je to demokratski u početku ali posle 8 god neki su pomislili da su doživotno izabrani u međuvremenu su se slizali sa onim kod koga je kutlača
Pazi sad: kazes bilo je demokratski. 1300 clanova je bilo. Gde su stali toliki ljudi u Bavanistu? Da li je utvrdjen kvorum? Ko je imao pravo glasa? Moglo je da bude 1000 ljudi iz Bavanista...a to vec nije demokratski...Ko je predlagao celne ljude?...i tako dalje...i tako dalje...

Nisam mogao da budem jer je bio predsednik udruženja čiji sam ja član bio i on je tada legitimno izabran ali posle 8 god to više nema nikakvog smisla. Zanimljivo je da većina misli da nemaju udruženje a mi poljoprivrednici imamo i asocijaciju
Kada se nesto postavi na zdravim temeljima,za ocekivati je da donosi neke rezultate...

Čitaj pažljivo, nase udruženje je 2014 imalo 150 članova, iz našeg udruženja je delegiran predsednik i podpredsednik, oni su članovi osnivačke skupštine asocijacije. Bila je tada zamisao da se rotiraju predsednici iz raznih udruženja, međutim to se sve svelo na 3-4 čoveka i na kraju je isti predsednik od 2014. Zamisao je bila dobra da se napravi asocijacija gde bi se objedinila udruženja ali to je sve mrtvo slovo na papiru. Zapitajte se malo kome je odgovaralo da udruženja izgube interesovanje a imamo predsednika asocijacije

Čitaj pažljivo, nase udruženje je 2014 imalo 150 članova, iz našeg udruženja je delegiran predsednik i podpredsednik, oni su članovi osnivačke skupštine asocijacije. Bila je tada zamisao da se rotiraju predsednici iz raznih udruženja, međutim to se sve svelo na 3-4 čoveka i na kraju je isti predsednik od 2014. Zamisao je bila dobra da se napravi asocijacija gde bi se objedinila udruženja ali to je sve mrtvo slovo na papiru. Zapitajte se malo kome je odgovaralo da udruženja izgube interesovanje a imamo predsednika asoci
To ti pricam...da je osnovana na zdravim temeljima,ne bi se urusila...znaci,znaci,znaci... ;)

Nazad
Vrh