Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Svi znamo da gas jako utice na cenu djubriva, ali jel begde ima podatak koliki je odnos lupetam tona gasa-kg djubriva… jel opravdano tolika cena, ili ima i neke vise politike… cisto sumnjam da nema mesta da bude jeftinije, a da se isplati, jel koliko smo do sada videli jedino paor radi za pozitivnu nulu, ostali svi imaju dobar procenat zarade.

Pa kako paor ne bi radio za džabe kada kupuje đubrivo, naftu pa i sve ostalo po astronomskim cenama koje drugi diktiraju a isto tako svoju robu prodaje po cenama koji drugi nameću.
Da niko ne uzme ureu ove god da vidiš kako bi cena išla dole. Mi ne bi ostali gladni, za nas bi rodilo i bez uree, ali na žalost za džondire i classeve neće....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Taman posla da budu na gubitku ,kupili po starim cenama prodaju za 3-4 puta skupljim,jadni oni.Aj svi da se organizujemo da kupimo sto vise djubriva da im bude lakse ?.

A ko vama brani da i vi trgujete...?
Zar stvarno mislis da u ovoj nasoj Srbadiji svako moze da " trguje" sa zitaricama? Kad kazem trguje mislim na silos sa celijama, vagom, usipnim kosem za kamione, znaci ozbiljna prica, ne pilicarenje u neku supu. I za kraj mislis da svako moze da izvozi zitarice ? 🙂 to je sve rezervisano za odredjeni broj ljudi, kao npr otkup za robne rezerve ovlasceni skladistari...

Druze trguju ljudi i bez skladista i bez usipnog kosa vage. Samo kamion i vozaca da imas, i trguj niko ti nece braniti. Kupis jeftino prodaj skuplje.
Vec za izvoz treba vise kapitala i znanja.

Sent from my S60 using Tapatalk

Ja mislim da za registraciju firme treba 500din i legalan si trgovac.
Druga je stvar sto bi isti ti i sa ona strane kukali

Zar stvarno mislis da u ovoj nasoj Srbadiji svako moze da " trguje" sa zitaricama? Kad kazem trguje mislim na silos sa celijama, vagom, usipnim kosem za kamione, znaci ozbiljna prica, ne pilicarenje u neku supu. I za kraj mislis da svako moze da izvozi zitarice ? 🙂 to je sve rezervisano za odredjeni broj ljudi, kao npr otkup za robne rezerve ovlasceni skladistari...
Znam coveka (firmu) koja se godinama veoma uspesno i iskljucivo bavi trgovinom merkantilnom robom, izvozi Bosna, Crna gora, Albanija... Firma od imovine ima samo mobilnin telefon.

Druze trguju ljudi i bez skladista i bez usipnog kosa vage. Samo kamion i vozaca da imas, i trguj niko ti nece braniti. Kupis jeftino prodaj skuplje.

Trguju I bez vozaca.i kamiona sa jednim lap topom I orvorenom firmicom u registru

Ako cemo tako, ne treba ti ni kamion. Mozes da platis prevoz. Ali da bi bio ozbiljan trgovac izvoznik moras da imas kolicinu malo vecu od jednog kamiona robe...

Znam coveka (firmu) koja se godinama veoma uspesno i iskljucivo bavi trgovinom merkantilnom robom, izvozi Bosna, Crna gora, Albanija... Firma od imovine ima samo mobilnin telefon.
Na ozbiljan izvoz sam mislio punjenje barzi u lukama pancevo, novi sad... mislim da su to ozbiljne kolicine robe, ne na par kamiona za makedoniju i bosnu. Koliko ja znam svi pravi izvoznici u mom okruzenju imaju veoma ozbiljne silose ( almex, ciric, bcm, matijevic, ....). A ovi sa mobilnim i laptopom od imovine mislim da nisu ozbiljni igraci za ove ( ima i takvih u okruzenju).

Nazad
Vrh