Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Turbo djubriva jara i timac gde je p i k lakse pokretljiv. U npk eliksir ,ruska itd. kalijum i fosfor je malo pokretan i kada je na10cm zatrpan spremacem kada zasusi povrsinski sloj malo moze da se usvoji jer je slabo pokretan

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
Ja sam samo pročitao kako si napisao. Nadovezao si se na priču o 3*16 i napisao:"U proleće 3*16 samo uz sejalicu."

Inače praktikujem zaoravanje djubriva.

Ova tema polako počinje da liči na vaksere i antivaksere, otprilike ko ne primeni azotna đubriva sproleći neće imati ništa a ovi što primene u fulu oni će imaju rekodne prinose e pa ne ide to stalno tako, ima tu puno začkoljica usput ali no, da ne dužim.

Ja sam prosle godine uzimao, to je rusko djubrivo prepakovano u Srbiji, ima svasta u njemu, zrna kukuruza, sitnog kamenja.
Prica se da je ok, sad ko ce ga znati, bez nekog uporednog testa tesko je odluciti koje je bolje.

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Mene zanima zasto je pre ovih enormnih poskupljenja djubriva cena KAN-a u odnosu na NPK bila dosta niza dok su sad njihove cene skoro pa identicne?

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Ne brini, izbalansirace se i to. Poskupece NPK jos pa ce delovati ko nekad.
Prvo je krenuo azot pa ubrzo fosfor, a da nebi ostao usamljen od skoro je krenuo i kalijum da ide u nebesa.

Turbo djubriva jara i timac gde je p i k lakse pokretljiv. U npk eliksir ,ruska itd. kalijum i fosfor je malo pokretan i kada je na10cm zatrpan spremacem kada zasusi povrsinski sloj malo moze da se usvoji jer je slabo pokretan

Kolega, da li si ti ovo testirao na svojoj njivi? Klasična djubriva protiv "turbo-djubriva" ili slepo veruješ reklami, flajerima i propagandi? Pod testiranjem mislim i na analizu zemljista po slojevima pre i nakon korišćenja djubriva? Svaka čast svim proizvodjacima, imao sam prilike da ispratim razna testiranja, na svojim i na tudjim njivama, zato i pitam kako si toliko siguran u ta turbo, startna djubriva?

Ima ovde ko je probavao, ako je i dok je zemlja u kondiciji sve ide, posle se oseti onda nadomescuj manjak.. cak i posle analize kad se djubri po preporuci i preko preporuke bolje rodi gde je viska baceno… ali naravno ako se nista ne baci je daleko vise od nule.

Kolega, da li si ti ovo testirao na svojoj njivi? Klasična djubriva protiv "turbo-djubriva" ili slepo veruješ reklami, flajerima i propagandi? Pod testiranjem mislim i na analizu zemljista po slojevima pre i nakon korišćenja djubriva? Svaka čast svim proizvodjacima, imao sam prilike da ispratim razna testiranja, na svojim i na tudjim njivama, zato i pitam kako si toliko siguran u ta turbo, startna djubriva?
Spajki vidiš sta je lupetanja ovde mozda vreme da se neki novi forum uradi ....
Ovde se tako sere da to nema smisla
Retko da ima sta pametno da se cuje.

Pa sad, čuje, pročita, ovde mu to dodje na isto. Dosta ljudi sa foruma poznajem ali imam utisak da sam dobro upoznao i ljude koje ne znam lično.

Nemam snage ni zivaca da ti obrazlazem sta i kako. Znate li clana sa foruma mindjusara ako znate koje i sta radi onda vam je jasno sta pricam. Za ostale zao mi je ostace uskraceni.

"Ko ne zna a ne zna da ne zna - izbegavajte ga!
Ko ne zna, a zna da ne zna - naučite ga!
Ko zna, a ne zna da zna -probudite ga!
Ko zna i zna da zna - sledite ga!"

Nemam snage ni zivaca da ti obrazlazem sta i kako. Znate li clana sa foruma mindjusara ako znate koje i sta radi onda vam je jasno sta pricam. Za ostale zao mi je ostace uskraceni.

Veoma drsko. Uskraćen si sam.
Čovek te sasvim lepo pitao.
Pitaš ljude koji su duže od decenije na ovom forumu da li poznaju člana Mindjušara.
Pa recimo da ga većina ovde zna mnogo duže nego što ti uopšte znaš za ovaj forum.

Kad se uzimaju u obzir tvoji postovi i lupanje samog sebe po ramenu, moze se samo lako ustanoviti da nisi ti dorastao ni do kolena Mindjusaru!

Nazad
Vrh