Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Veoma drsko. Uskraćen si sam.
Čovek te sasvim lepo pitao.
Pitaš ljude koji su duže od decenije na ovom forumu da li poznaju člana Mindjušara.
Pa recimo da ga većina ovde zna mnogo duže nego što ti uopšte znaš za ovaj forum.
Ako ga znas objasni im onda ti sta covek radi i izreku turbo djubriva. Ja sam objasnjavao vise puta i na kraj ja lupam.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Kad se uzimaju u obzir tvoji postovi i lupanje samog sebe po ramenu, moze se samo lako ustanoviti da nisi ti dorastao ni do kolena Mindjusaru!
To nije tesko ustanoviti. Mogao si malo ranije da se ukljucis da lakse objasnimo.

Nemam snage ni zivaca da ti obrazlazem sta i kako. Znate li clana sa foruma mindjusara ako znate koje i sta radi onda vam je jasno sta pricam. Za ostale zao mi je ostace uskraceni.

Svaka njemu čast, ali mani tu obradu uz dužno poštovanje. Ja prolazim pored mnogo parcela što radi tako.... Bio mi je ušao u jednu parcelu 3m. Samo u ta 3m je bio herbarijum trave i samoniklog suncukreta zlo, a par redova dalje parcela čistija za 90%. Suncukret je te godine bio visok 1,5m a ambrozija bila visoka 2,5-3m gde je probila da li je prskanje uspelo ili ne u to ne zalazim (naravno bilo je i malog čička i kereg grožđa dosta koje je na žalost sve bacilo seme). Posejati suncukret u kukurzovinu na džombe direkt (jesen bila kišovita pa nisu čokoladni upalili tada), poprskaš i ćao sve je to ok, ulog skoro 0 ali mnogo trave nikne mnogo kasnije što sam video i to je problem... Svaka godina priča za sebe, ali no. Meni se generalno ne sviđa tako. Sitne su ipak to parcele za tako nešto i jbg. Da se to radi na parcelama od 50ha možda bi bilo mnogo drugačije.

Brat Palika je otisao u neku drugu sferu poljoprivrede mozemo da to nazovemo poljofilozofija....
Sve to ima nekog smisla a ujedno i nema bar za mene...
Ipak moramo da mu skinemo kapu dobar je on proizvodjac bez pogovora .
Ako prati pozdrav za njega.

@SaleCar mozemo da diskutujemo o tome ja sam za minimalnu obradu u jesen trenutno za kukuruz , suncokret i soju. I bez spremanja u prolece. Psenicu takodje samo seckalica ispred sejalice. Nemogu da kaze o tom primeru sto si naveo sta je bilo zasto je bilo tih 3 metra tako ali sa travom bas nemamo problema total sve pocepa. Gledao sam i analize zemljista na 5 godina koje su razlike ne kod sebe. Penetrometrom smo isli po njivama. Moje misljenje da obrada je nebitna samo sejalica da postavi odredjeno seme na zadatu dubinu.

Poslednja izmena:
Dal ima smisla ili nema digitron kaze .
Nego to turbo djubrivo , jel to samo 100 posto vodotopivo p i k yarino ili ima nesto novo sto je turbo ?
Necu da pisem vise na tu temu neka objasne oni sto vredjaju. Znam mnoge ljude koji citaju a ne zele da komentarisu zbog agresivnosti odredjenih clanova.

Svako ima svoje viđenje. Svaka njemu čast na hrabrosti šta radi i kako. Ali taj kompletan tip obrade zemljišta, sve po PS-u kod nas možda se radi na 2-5% obradive površine.... to faktički kod nas neće zaživeti u narednih 50 godina. Kao što i mi nećemo postojati tada. 🙃

Nemam snage ni zivaca da ti obrazlazem sta i kako. Znate li clana sa foruma mindjusara ako znate koje i sta radi onda vam je jasno sta pricam. Za ostale zao mi je ostace uskraceni.

E, ako si kod Palike video da to radi i da je to dobro onda samo tako radi i nastavi da radiš. Ali nemoj druge ubedjivati u nešto što nisi bar 4-7 godina pratio na svojoj njivi i osetio na svojoj koži.

Nabijaš postove? Miroslave, uozbilji se. Uzeo si referentnu cenu koja nikad nije bila u istoriji. Da li si svestan kakvu matematiku si napravio? Ima ovde jedan sličan stručnjak, par dana računa sa ženom koliko je zaradio na pšenici i stalno je u plusu 45000 din/kj. Ja nisam baš pažljivo slušao jer je smarač i baš mentalać ali njegova žena u jednom momentu kaže: Pa gde su onda ti novci?
On počeo nešto da mrsi šta su kupili, kaže ona, sad ja pišem, pod jedan seme : On će: 7600 /kj. Dobro kaže ona, pod dva, arenda. Areeendaaa, pa to sam zaboravio kaže on... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :haha: :haha: :haha:
А друже има ли ко паметан у том Крчедину осим тебе у пм?Видим нон стоп се бориш са тим људима тамо јебему миша.

Nazad
Vrh