Dragan18
Član
Drug moj, bacaš 350 kg Ureje po hektaru????
Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
“Urea was 16% more expensive compared to last month with an average price of $868/ton. This is also an all-time high in our data. 10-34-0 was 14% more expense looking back to last month with an average price of $755/ton.”Jel ima netko podatak koliko je urea otisla u americi gore npr jer i oni su ozbiljni proizvodjaci hrane, kod nas je konkretno u ovom trenutku otislo 370% gore. Ako, jenkodnamera ajmo reci "samo" 150do200% otoslo gore onda mi nikako nemozemo biti ni blizu konkurentni s njima jer oni se baziraju na nekim prinosima od 4 5 tona po ha zita ako i toliko a da ostvarote takav prinos naravno da i manje bacite nego mi.
Trziste hrane jentrenutno u padu, konkretno zita najvise (ne mislim tu na balkan nego na ostatk svijeta) znaci nisu uopce ukalkulirali cijenu gnojiva kao temelja za rast. Moguce je lako da zito bude i 25 dinara ubuduce na ovin cijenama a takva cijena zita nije nista spektakularna s obzirom na ove sad uloge.
Druže evo dopisujem se sa kolegom koji radi u Ajovi kao predstavnik prodaje za pionir...takođe je farmer... to su cene.Pala je na 600 i nesto , veleprodajna doduse . Pretpostaviti da je na farmi oko 700usd tona. Uglavnom pala je urea tamo 15ak%.
600 ??Druže evo dopisujem se sa kolegom koji radi u Ajovi kao predstavnik prodaje za pionir...takođe je farmer... to su cene.
https://poljoinfo.com/threads/cene-veštačkog-djubriva-u-vašem-kraju.539/post-1698432600 ??
Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока
Mozda na 3 puta prvu prihranu 200kg sigurno, tako je u planu poslednjih godina sam bacao 220kg. An pa 200kg. An..... sada imam ureu pa da je iskoristim. Zasto pitas.Drug moj, bacaš 350 kg Ureje po hektaru????
Nece da damo ispod 300€ tonu makar vozili u camac do kostance.Po mome nije bitno posto je urea ali najesen posto budu nasi proizvodi,ako opale cenu 18-22 din kukuruz a soja 45-50 onda ce biti ebanje
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Što tako kažeš ? Kalkulišemo do kad da čekamo , kolko i dali da kupujemo . Vremena ima još iha . Kažem za kukuruz . Možemo sa azotom za kukuruz da rastwegnemo do juna ako nam se isplati . jeste kocka , al lično neću kupovati azot za kukuruz do početka juna ako ne padne pa šta budeU bre al ste ga zamudali sa vestakom,ta je cena i kraj,vi sad nesto gledate da prodjete jeftinije,nema rodjo,ove god ne...."Tu si desi i za disi nisi"...aj zdravo.
https://www.fwi.co.uk/arable/crop-m...o-find-optimal-fertiliser-rate-as-prices-soarSvako smanjenje N = gubitak prinosa
Gubitak prinosa = nemam šta da prodam
Inače veoma ste optimistični sa "padom" cene. Juče sam pročitao negde da je ovih dana gas opet poskupeo 11 %.
Ja to govorim mesecima ali neki ne mogu to da shvate nikako. Sve preko 1:4 je propast a ako neko hoće da da 100 dinara da dobije 80, nema mu pomoći...