Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Sto se soje tice pregurao sam uzasne dve godine za redom!
2020 prosek 1250 kg/kj a prosle godine 1350 kg/kj. Hvala Bogu sreca u dobroj ceni ( prodata za 80 i 81 din).
Ali verovatno je do mene, 😳 jbg ne znam kako se soja proizvodi, tako rece nas clan koji je plakao celoga leta jer ne pada kisa kod njega a na kraju imao prosek 1900 kg/kj.soje. 😵‍💫
Realno kod nas soja nije odvalila 4 godine 18,19,20,21 sve su bile kilave prosek bi reko 13 m eventualno 14 plafon.

Kažu nece valjda dve god za redom ovakve.Imamo gde je sigurno dve a i tri za redom loše .
Ako i ovo krene nizbrdo onda ovu zemlju ne zadrži nista ....sigurno je neće zadržati Fiat,zf,brose i brdo državnog aparata a sve na ledjima realnog sektora .
Kad unistimo i to malo zdravog tkiva onda zbogom.
A sobzirom na cene djjbriva idemo sigurno ka smanjenju prinosa koliko to zna arhitekta.

Kod mene u poslednjih pet godina tri su bile sušne, sto se tice kukuruza konkretno, 2017, 2020,2021. Prosek u te sve tri godine zajedno 2-2.5t po kj. Zaboravio sam kako se vrše dobar kukuruz. Pa bas i ova 2022 neg bude sušna pa sve u majcinu onda

Kod mene na parcelama u brdu (5, 6-klasa) ide predsetveno 300 kg Kan-a. Zaorano nije ništa. Njive su u poslednjih 10 godina svake godine bile djubrene sa 200 kg MAP-a ili 300 kg ruske 16-ice, mislim da su u kondiciji dobroj pa da se u godini sa ovako bezobrazno nenormalnim cenama djubriva provučem bez osnovnog.

U ravnici gde mi je bolja zemlja idem sa 250 kg Ureje gde ništa nije zaorano. Ostale 150 kg 16-ice, i predsetveno 200 kg Ureje.

Слобо, знаш какве су биле цене пре месец-месец и по код тих који су сад изашли са ценама које наводиш?

Danas prelomio, potvrdio sam kupovinu An a po ceni od 92 din za kg. Nema vise cekanja, ako budu neke subvencije za vestak budu ako ne mora se dalje pa ko prezivi pricace. I da reseno je ful vestak da ide na psenicu 350kg an a.
Sigurno si video da ce psenica biti na kraj 2022 godine. 350eura. Tona.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh