Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Spajki ja sa pre 2 god radio analizu. Ta parcela gde ce ove god biti kukuruz nije tako ni losa. Tada sam bacio i map i mesano i ureu i sve zaorao za psenicu. Bila je slava sa P. Jedino sto je mozda u maloj kolicini je N. I tada sam isao 2 prihrane prvo sa ureom a posle sa kanom i otprike je bilo oko 130 kg/ha cistog N. Napisao sam da sam ove godine zaorao 200kg/ha 3x16. A kad sam pricao sa jednim agronomom sta i kako da radim dobio sam savet da deo N dam ili pred pripremu ili kroz sejalicu, a ostatak u 5 listu anom uz spartanje. I tada mi je rekao da je to praksa u SAD kod njihovih proizvodjaca.

Tacnije najvise rade sa amonijakom ne uanom . I predsjetveno i kao prihrana malo redje . To sto se moze vidjeti cisterne da vuku je amonijak u gasovitom stanju i ubrizgava se ispod zemlje raonicima . Mnogo koriste taj oblik azota jer je najjeftiniji

Најбоље је не бацати ништа вештака ове сезоне Ако питате зашто онда зато што у каталогу пионир семена стоји да је свака пета година сушна у нашој земљи дали су примере да је суша била 2007 затим 2012 па опет 2017 а онда 2022 нису они глупи неби они зарадили толико да не размишљају
Sta cemo sa proslom, tj 2021-om, nije palo kise negde i po 3 meseca

Најбоље је не бацати ништа вештака ове сезоне Ако питате зашто онда зато што у каталогу пионир семена стоји да је свака пета година сушна у нашој земљи дали су примере да је суша била 2007 затим 2012 па опет 2017 а онда 2022 нису они глупи неби они зарадили толико да не размишљају
Da, da, to pravilo vazi vec od Isusa na ovamo! 😂 Gluposti!.
Malo ih je zaj..la 2021!

Ako nije od prošle godine ostaolo gnojiva u zemlji onda neznam.
Budemo vidili.
Ove cijene lude i kod nas najavili dizanje.
Gnojiva u trgovini nema 🤣🤣🤣

Nebih se slozio sa tobom ja bacam 200kg u red u setvi sa sejalicom. Nisam primetio da mi se snizili prinosi za ovih par godina kako radim bez ureje.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
Mozda ti se nisu snizili prinosi ali to ne znači da si u pravu, dosta ljudi tako razmišlja da se rezultat vidi kroz prinos ali prinos zavisi baš od dosta faktora pa zaključak nije tačan. Ono što nauka kaže da kukuruz treba kasnije više N, tu je prednostna strani ureje ispred AN i KAN čak i ona prebrzo deluje pa ima hemije koja još usporava razlaganje ureje baš zbog kukurza. Ako je bio sušan period nije se rastvaralo ili previše kišan da se prebrzo rastvorilo e onda dobiješ rezultat da nema neke razlike ali u statistici na duže trebalo bi da bude razlike

Перо у каталогу пионира из 2018 је тако написано чињеница да су били у праву зато што су то написали Што се тиче 2022 још ће се показати а ова прошла 2021 ја ту стварно незнам да ли је била суша или не година је била чудна зима није била јака ал никад дуже није трајало грејањетрава није била сува него зелена жито је било одлично соја и кукуруз лоше Иначе мислим да стручњацима из старе пазове је то и био најбоље написан и урађњен рад до тад и после тога приноси вероватно су заливани али родност тих хибрида је ове године била слична нису се прославили нимало

Sto se soje tice pregurao sam uzasne dve godine za redom!
2020 prosek 1250 kg/kj a prosle godine 1350 kg/kj. Hvala Bogu sreca u dobroj ceni ( prodata za 80 i 81 din).
Ali verovatno je do mene, 😳 jbg ne znam kako se soja proizvodi, tako rece nas clan koji je plakao celoga leta jer ne pada kisa kod njega a na kraju imao prosek 1900 kg/kj.soje. 😵‍💫

Ja sam imao na wendy 2370kg/kj prosek. Desilo se da 130-150l kise kad je palo ona je cvetala i po samom vrhu biljke. 1 grupa soje su dale 1500-1700kg, tj za njih je zakasnila kisa. Nisam usamljen u tom prinosu. Moji kooperanti su imali slicne rezultate. Cak je bilo sa 2700-2900 pojedinacne parcele. Dok kukuruz sam imao 3-5t/kj. Taj 3t/kj je 500m od 2500kg/kj njive gde sam imao soju. Ajde budi pametan sad.

Poslednja izmena:
Sto se soje tice pregurao sam uzasne dve godine za redom!
2020 prosek 1250 kg/kj a prosle godine 1350 kg/kj. Hvala Bogu sreca u dobroj ceni ( prodata za 80 i 81 din).
Ali verovatno je do mene, 😳 jbg ne znam kako se soja proizvodi, tako rece nas clan koji je plakao celoga leta jer ne pada kisa kod njega a na kraju imao prosek 1900 kg/kj.soje. 😵‍💫
Sta je tu uzas ?
Uzas je 400kg/kj koliko je bilo 2017te.
Imam prosek oko 1200kg za proslu 2021 godinu i licno mi je uspesna godina u soji.

Nazad
Vrh