Paracinac88
Član
Ja idem NPK i u spartac An,sto se tice Ureu-e ne bacam u kukuruzu
Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koliko idete po hektaru An-a.Ja idem NPK i u spartac An,sto se tice Ureu-e ne bacam u kukuruzu
Kolko su tacne te analize,ja sam sad radiio za neke parcele i pise mi da fosfor i kalijum ne bacam u naredne dve godine jer ima izuzetno puno,samo azot,sto mi je sumnjivo dosta.Нисам пар година радио анализу земљишта..мрзело ме да се зајебавам за узорцима...боме сад ћу лепо ићи од њиве до њиве чим време дозволи па узети узорке, однети на анализу да се види шта и колико фали или можда има малко више те проклетиње азота на њима, кога генрално и највише бацамо и то на њивама на које ће ићи кукуруз..мада се размишљам да кукуруз сасечем на свега пар кј и да одустанем од 30/30/30 што се тиче култура, и да соју рокнем на једно 60% повшрина, а што претекне да остане кукуруз...
Zašto?An se lose pokazao za kuruze,Urea je zakon..
Било је пре пар година бесплатно код нас на иституту, а како је сада немам појма...вероватно грешка, обично сви имамо више азота јер га и највише бацамо...мада можда и није грешка а зависи шта си од ђубрива бацао...Kolko su tacne te analize,ja sam sad radiio za neke parcele i pise mi da fosfor i kalijum ne bacam u naredne dve godine jer ima izuzetno puno,samo azot,sto mi je sumnjivo dosta.
Nebih se slozio sa tobom ja bacam 200kg u red u setvi sa sejalicom. Nisam primetio da mi se snizili prinosi za ovih par godina kako radim bez ureje.Malo ima N i katko traje i nema ga kada mu je najpotrebnije.
Norma đubrenja = ukupne potrebe(spram projektovanog prinosa) - rezidualni azot(prondjen N-min metodom)- mineralizaciona sposobnost zemljišta(direktno povezano sa %humusa)Колико онда треба кг урее бацити по хектару ако треба 200кг/ха чистог азота? Ја бацам 150кг/кј урее.
250kgKoliko idete po hektaru An-a.