Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Ja idem NPK i u spartac An,sto se tice Ureu-e ne bacam u kukuruzu

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Нисам пар година радио анализу земљишта..мрзело ме да се зајебавам за узорцима...боме сад ћу лепо ићи од њиве до њиве чим време дозволи па узети узорке, однети на анализу да се види шта и колико фали или можда има малко више те проклетиње азота на њима, кога генрално и највише бацамо и то на њивама на које ће ићи кукуруз..мада се размишљам да кукуруз сасечем на свега пар кј и да одустанем од 30/30/30 што се тиче култура, и да соју рокнем на једно 60% повшрина, а што претекне да остане кукуруз...

X godina bacam 200kg uree po kj na kukuruz i 200kg npk zaorem,nikad nije bila problem vlaga,sejem iskljucivo od fao 370 do 450 ,nastavljam tradiciju,urea spremna jos jesenas ceka

Нисам пар година радио анализу земљишта..мрзело ме да се зајебавам за узорцима...боме сад ћу лепо ићи од њиве до њиве чим време дозволи па узети узорке, однети на анализу да се види шта и колико фали или можда има малко више те проклетиње азота на њима, кога генрално и највише бацамо и то на њивама на које ће ићи кукуруз..мада се размишљам да кукуруз сасечем на свега пар кј и да одустанем од 30/30/30 што се тиче култура, и да соју рокнем на једно 60% повшрина, а што претекне да остане кукуруз...
Kolko su tacne te analize,ja sam sad radiio za neke parcele i pise mi da fosfor i kalijum ne bacam u naredne dve godine jer ima izuzetno puno,samo azot,sto mi je sumnjivo dosta.

Kolko su tacne te analize,ja sam sad radiio za neke parcele i pise mi da fosfor i kalijum ne bacam u naredne dve godine jer ima izuzetno puno,samo azot,sto mi je sumnjivo dosta.
Било је пре пар година бесплатно код нас на иституту, а како је сада немам појма...вероватно грешка, обично сви имамо више азота јер га и највише бацамо...мада можда и није грешка а зависи шта си од ђубрива бацао...

Moze da se primeni u redove ali kao "dopuna",samo tada a nista pre je cirkus,jedino ako je zemlja full i prilikom te rabote,u redove,treba tempirati pred kisu.

Колико онда треба кг урее бацити по хектару ако треба 200кг/ха чистог азота? Ја бацам 150кг/кј урее.
Norma đubrenja = ukupne potrebe(spram projektovanog prinosa) - rezidualni azot(prondjen N-min metodom)- mineralizaciona sposobnost zemljišta(direktno povezano sa %humusa)

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Најбоље је не бацати ништа вештака ове сезоне Ако питате зашто онда зато што у каталогу пионир семена стоји да је свака пета година сушна у нашој земљи дали су примере да је суша била 2007 затим 2012 па опет 2017 а онда 2022 нису они глупи неби они зарадили толико да не размишљају

Azot ako ima vlage ima sposobnost da se seta po zemljistu u svim pravcima… tako da to sa anom da nece biti azota na vreme ne stoji… nece ga potrosit vise no ato treba , a visak ce biti tu…

Nazad
Vrh