Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Nosilac prinosa kod kukuruza je azot.
Za dobar rod treba oko 200 kg čistog azota po ha.
Ja idem oko 300 kg ureje po ha.
Ove god smanjujem malo i ujedno sklop će biti redji .Neću preterivao sa gustinom.Za gusto treba redovno i dosta vode.Idem na sklop od 4 u m.
Pošto neko neće da nikne sejem na 23 pa kako bude.
Inače sejao sam na 20 otrpilike 5u m.

Ureju cu baciti sigurno samo pitanje koliko a i ja sam razmisljao da malo rasirim sklop na 20,vise po mome nebi trebalo posto sorte koje ja stavljam su za krunjenje a kod njih klipovi dosta manji

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Nosilac prinosa kod kukuruza je azot.
Za dobar rod treba oko 200 kg čistog azota po ha.
Ja idem oko 300 kg ureje po ha.
Ove god smanjujem malo i ujedno sklop će biti redji .Neću preterivao sa gustinom.Za gusto treba redovno i dosta vode.Idem na sklop od 4 u m.
Pošto neko neće da nikne sejem na 23 pa kako bude.
Inače sejao sam na 20 otrpilike 5u m.
Колико онда треба кг урее бацити по хектару ако треба 200кг/ха чистог азота? Ја бацам 150кг/кј урее.

Za dobar prinos treba dobra zemlja, ja radim vrsidbu coveku kojinikad nije bacio toliko, oko 120kg cistog azota je davao, a prinos full…

To nema veze sa time.Od 2018 sejemo na 19 cm i gađamo sklop između 65-70.000 biljaka/ha jer bez obzira što nicanje bude dobro nikada nemamo tih isejanih 75.000 biljaka jer se obavezno određeni broj dezintegriše i razredi sklop.Prošle godine su fazani, vrane, papagaji a možda i grifoni povadili kukuruza i kukuruza, sklop fantazija...

Bolja je gusca setva i ako bude susa bice veci prinos.Bar tako ja mislim.Mi smo prvo sejali na 30 pa prolse godine 23 i 27.Sada ce ici sve na 23.I to najverovatnije bez djubriva.

Fazani i vrane povadili dosta.

Nazad
Vrh