Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

ма људи немојте журити ми у ствари незнамо пошто су наши трговци купили уреу и ан јер та роба мора вероватно да се наручи раније да сеуплати аванс русима нису те јесенашње купљене по овој цени руси нису подигли својима гас незнам да ли сте приметили да ова глупост у казастану је почела ако је то само узрок зато што је цена течног гаса отишла на 28 динара а код нас је 100 динара тако да ни русима не одговара превисока цена гаса И немојте да се ништа сикирате ми имамо вучка ако буде требало оде вучко код путина да замоли за спас српског сељака

Dobro bi bilo znati koliko treba vremena da fizicki stigne djubrivo sa mjesta proizvodnje , vjerovatno ih ima vise , pa neka je i iz najblizeg do nas ? To znaci da od vremena kad , i ako , svjetska cijena znacajno padne , treba proci minimalno mtolko vremena da prodavci ovde obore cijenu ili desetak dana ranije , do tad nemaju razlog da puste cijenu .

Valjda je svima jasno zasto je nestasica djubriva , tj manje kolicine na lagerima nego obicno i najava da ce biti jos veca nestasica . Pa zbog cijene . Na ovu cijenu dobavljaci , veletrgovci nece , nesmiju da nabavljaju jer neznaju kada ce cijena pasti i nece da rizikuju da onda imaju veliki gubitak kada budu morali da prodaju ispod nabavne cijene . Sve je jasno i logicno , jedino nije jasno buduce kretanje cijene , a to znamo da vazi za sve proizvode .
Ja danas prodo dole kraj bisproma...paleta do palete..najmanje 50 sleper je istovareno ako ne i vise

Manje od nedelju dana. Ako bi bilo za to potrebe 2 dana. Da ne kazem dan il' dva. Azomures, kutina, genesis su dosta blizu - primera radi... Rusija je malo dalje, ali no...

Bas bi volio da navedete jedan proizvod koji je kod nas pao za 50 posto u par dana..po nafti se vidi...u svijetu padnu cijene a kod nas se prvo trose zalihe a kad skinu skidaju 10 feninga po litri

Ja ne znam kakvo ne stanje kod nas sa uvozom umjetnog djubriva, jel samo pojedine firme mogu uvesti ili moze svaki trgovac?

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Ali naftu moramo kupiti, a sa djubrivom možemo da kalkulišemo.
U razgovoru sa nekoliko jačih poljo apoteka, mnoga djubriva neće nabavljati. Ne iz razloga da ne bi omanuli, kupili po jačoj pa prodali posle po nižoj ukoliko bi došlo do pada cene, već što je interesovanje za djubriva NULA. Mnogi će ili prepoloviti, ili neće kupovati uopšte.

Tako da i ovim većim uvoznicima i snabdevačima djubrivima nije baš svejedno.

Ja ne znam kakvo ne stanje kod nas sa uvozom umjetnog djubriva, jel samo pojedine firme mogu uvesti ili moze svaki trgovac?

Sent from my SM-A315G using Tapatalk
Moze svako , sto nebi mogao , to su samo price. Jedino sto cesto bude slucaj ,u fabrici , npr Kutina , neko uplati unaprijed vecu kolicinu pa nemozes kupiti jer je proizvodnja rasprodata .

Ne znam da li bih mogao par dzambo da prenesem preko "grane"... Mislim da bi me gledalo carinik "cudnovato"...

Stvarno... Oprostite (mada me i ovako interesuje zasto da ne...). Nije do strateskog znacaja, bar koliko ja znam, pa kao i druga roba...

Pa kako ne vidite da je i cilj da se ni ne baci djubrivo.A zašto sta mislite?
Nije to u cilju nekom aootekaru ili uvozniku koga boli q za tu boraniju.
Sledeći na šta se ide je da manjka i pšenice i kukuruza i svega....zašto ne znam videćemo.
Tačka kraj

Pa kako ne vidite da je i cilj da se ni ne baci djubrivo.A zašto sta mislite?
Nije to u cilju nekom aootekaru ili uvozniku koga boli q za tu boraniju.
Sledeći na šta se ide je da manjka i pšenice i kukuruza i svega....zašto ne znam videćemo.
Tačka kraj
U pravu si Slobo. To je krajnji cilj cele ove ujdurme oko korone, gasa, djubriva.... zasto? Kazace nam se samo za dve tri godine...

Ako okrenemo pogled sa drugog stajalista, npr.ako svake godine djubrivom nadoknadjujemo ono sto nam je zemlja dala, slozicete se da je onda cena ok.. ako se gleda da je djubrenje zavrsetak jednog ciklusa… i ako se zavrsi kako treba onda sledeci ciklus ima sanse da ide opet dobro…

Da vas pitam, posto ce se bacati manje djubriva, ili nista, hocete li povecavati razmak u redu i za koliko od uobicajenog?

Nazad
Vrh