Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da te nelažem za kukuruz pošto se bere mogu samo šac metodom reći od 1000-1200kg po kj (u proseku zrna) manje u odnosu na mene i ostale koperante a pričamo o rodnijim godinama dok u lošijim 500-600kg manje bez zrna đubreta godinama.Za soju mogu da kažem da 2018 mi je prosek 2600kg po kj (krećao se 2300-2900kg po kj) kod mene a kod koperanta bilo 2200kg po kj a 2020 prosek kod mene 1950kg po kj a kod koperanta 1700kg.(Sam se zapitam šta ja radim sa 350kg po kj đubreta i gde grešim).Ima tu lepih oscilacija kad bi se gledalo pojedinačno parcele (padavine , kondicija) ali digitron kaže drugačije, ja moram da gledam prosek i niko nije kriv što je negde više palo kiše a negde manje, mnogi me nisu razumeli, nisam ja protiv upotrebe đubriva nego ovo sad jednostavno nevodi ničemu, ja zavisim od arende i radim 5-1 (5 jutara arende na 1 jutro moje zemlje) protiv sebe i moram da vodim računa o troškovima.Ja sad treba da se izbekeljim 10000 evra za đubre a neznam šta će biti na kraju, kad bi bio znao kakva će godina biti lako bih presekao a ne bih voleo da mi se desi 2017g.@sale ratar
Koliko je 2018 i 2020 imao kukuruza kooperant a koliko ti? Pretpostavka je da radis u fulu.
Za to postoji resenje djubrivo u vrste smanjis vestak i u rodnoj god si na maksimumu a u susnoj mozda si puko ali ne puno preguras na 0 ...Da te nelažem za kukuruz pošto se bere mogu samo šac metodom reći od 1000-1200kg po kj (u proseku zrna) manje u odnosu na mene i ostale koperante a pričamo o rodnijim godinama dok u lošijim 500-600kg manje bez zrna đubreta godinama.Za soju mogu da kažem da 2018 mi je prosek 2600kg po kj (krećao se 2300-2900kg po kj) kod mene a kod koperanta bilo 2200kg po kj a 2020 prosek kod mene 1950kg po kj a kod koperanta 1700kg.(Sam se zapitam šta ja radim sa 350kg po kj đubreta i gde grešim).Ima tu lepih oscilacija kad bi se gledalo pojedinačno parcele (padavine , kondicija) ali digitron kaže drugačije, ja moram da gledam prosek i niko nije kriv što je negde više palo kiše a negde manje, mnogi me nisu razumeli, nisam ja protiv upotrebe đubriva nego ovo sad jednostavno nevodi ničemu, ja zavisim od arende i radim 5-1 (5 jutara arende na 1 jutro moje zemlje) protiv sebe i moram da vodim računa o troškovima.Ja sad treba da se izbekeljim 10000 evra za đubre a neznam šta će biti na kraju, kad bi bio znao kakva će godina biti lako bih presekao a ne bih voleo da mi se desi 2017g.
Zaorao sam 200kg npk po kj jesenas (kukuruz -pšenica) i možda će to biti sve, za ovih 47god života negledao sam se svega i dožive svakakvih nelogičnosti a jedno je sigurno, nije samo azot prinos.Ja to ovako vidim azot -salata, fosfor, kalijum-meso, možda i nisam u pravu ali no.
A jesi ti radio ogled izmedju rasturanja vestaka po celoj povrsini i djubrenje samo po vrstama pa tako olako pises?Za to postoji resenje djubrivo u vrste smanjis vestak i u rodnoj god si na maksimumu a u susnoj mozda si puko ali ne puno preguras na 0 ...
Kad se vec koriste poredjenja nevezana, onda reci kad si gladan i rucas , jel ima veze dali nadjes svu hranu u jednom tanjiru ili je rasporedjena na 5 tanjira po stolu ?A jesi ti radio ogled izmedju rasturanja vestaka po celoj povrsini i djubrenje samo po vrstama pa tako olako pises?
Nije kukuruz bagremov stub pa da mu koren ide pravolinijski na dole
Isti scenario i ja primenjujem...bar za ovu god...mada u zito koje imam 80ari...nejde nista..ni dole ni gore....posto je posejano na parcelu gde radim godinama povrtarstvo tamo se godinama baca puno pase plasim da nepolegnePlaniram da bacim uree u dinarskoj protiv vrednosti od 10.000 rsd/k.j pa koliko je toliko je.Zaorao sam NPK jesenas, od mene toliko.
To ти она фора: "Мани бензин увек кошта исто - сипам за 'иљаду динара!"?Planiram da bacim uree u dinarskoj protiv vrednosti od 10.000 rsd/k.j pa koliko je toliko je.Zaorao sam NPK jesenas, od mene toliko.