Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da je sve u prodaji savrseno ne bismo dobijali skamenjeno od prosle godine.
I sigurno u zadrugama de kazu donesi robu bice cena kao i kod drugih i ako ih znas mozes da uzmes neku robu tipa NPK iako se ne zna cena unapred.
Kod mene ..gotovo u komsiluku covjek nabavio samo jednu paletu te ruske ureje i razmisljas se da sutra kupim jednu tonu..a italijanski petneska mu je 125 maraka....ovdje niko nista ne kupuje..valjda se misli da ce nesto pojeftinuti ili ce drzava pomoci
Mislis da ti radnici rade i dobijaju plate dok si fabrike u zastojima ?
Jasno mi je kega da je kedina pravda da sad krene proizvodnja i da za naredna 3 meseca proizvedu koliko nisu proizvodili zadnjih 6 meseci i da kosta kao pre.Ne mislim, nego znam. Ili nema zastoja, a ako ima, onda ne radu, ali dobijaju "osnovnu" platu. To smo videli na dosta mesta napr. proizvodjaci automobila radili to mesecima od prosle ili pretprosle godine u vise navrata zbog nestacice (ne zbog cene) nekih sirovina (da ne duzimo pricu, jer nije tema).
Da li mislis da cemo imati za 40-60% jeftinije N dj. (napr. umesto 120 din/kg ureju za ~60 din din/kg) za ~mesec dana, posto je pre 2 nedelje pala cena gasa na 30% od maximalne cene (znaci 70% menje kosta nego pre mesec dana - pricam sad o slobodnom trzistu sto i ne utice na naduvanje cene, posto te fabrike imaju konstantnu potrosnju koja se lako izracuna i te kolicine gasa se ne kukuju na "pijaci"... ali no...)?
Jasno mi je kega da je kedina pravda da sad krene proizvodnja i da za naredna 3 meseca proizvedu koliko nisu proizvodili zadnjih 6 meseci i da kosta kao pre.
Poput decije igre puj pike ne vazi.
Mislis da ti radnici rade i dobijaju plate dok si fabrike u zastojima ?
Eee vidis tu se radi o lokalnom problemu tipa Srbija,Balkan...ali ovo je cela planeta u krizi, da ima negde na svetu ureje po onim cenama tipa 40din mislis da je nasi me bi uvozili ??
Tako je. Inace u nekim slucajevima to drzava "preuzme" - pogotovo gde ima para za to... i to samo u nekim slucajevima.Pa ja ti kažem svaka likvidna firma to mora da obezbedi,inače katanac.