Zavisi od cene, ako se uveze znatno jeftinij pa cena padne do Februara onda ureja 200kg/kj do kraja februara, ako ne onda čekam mart An 300kg, kasnije samo ureja folijalno. Ako N ostane skupa sta izvuce iz njive, žetvene sam zaoravao ranije davao dosta azota pa računam ima zalihe u zemlji da izvuče oko 4t po kj ako bude dovoljno kiše, ako bude suše onda joj ta ureja ni ne treba tj neće je u sušnom ni usvojiti. Neću primit gol tj otići u minus ako iz kontre postignem odlično, svakako ću očistit njivu. Ali ozbiljno računam da azotna moraju dole svi pričaju da će ih redukovati, a sa druge strane mislim da se naručilo i ima azota ali se više stvara veštačka nestašica. Mislim da i proizvodjači čekaju da padne cena gasa da nastave proizvodnju a imaju oni zaliha gas je skoro skočio i gasa ima samo je igranaka. Sigurniji sam da ne uložim pa da umesto 5t imam 4t po jutru nego da uložim pa me suša ubaci u minus. Iskreno ni u kalkulaciji ne mogu da idem da će pšenica biti 32 kao ove godine računam je na 26-27 i neću da im plaćam tonu pšenice za azot. Fosfor i kalijum sam dao prošle godine 300-500kg po ha kada sam kupio MAP po 43 a kalijum je valjda bio 38 onaj 60% on ostaje u njivi i kupim ga dosta kad je povoljno ne zajebavam se svake godien da ga bacam