Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Gas je krenuo dole, pa bi trebalo i azotna djubriva, e sada dok se sve to desi i uveze. Ja za sada 0kg kupio i ureje i AN za pšenicu čekaću da padne cena. Ne verujem da ni drugi baš ne grabe po ovim cenama prevelika su ulaganja ako pukne neka suša nema me nigde. Neralno visoko ko se upeca upecao se Ja ću da čekam makar imao upola prinose. Previše je poletela mora da padne
Tesko da ce cijena gnojiva ici dolje sad iu proljece mozda u 5. Mjesecu. Daj Boze da ce prije ali tesko

Za sve one koji se nadaju padu cene djubriva,ko moze neka kupuje,urea ce biti deficitarna,tj nece je biti

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Ako je tacna informacija na linku cijena gasa je pala na nivo i avgusta-septembra

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

A kad planiras da obavis prvu prihranu zita?
Zavisi od cene, ako se uveze znatno jeftinij pa cena padne do Februara onda ureja 200kg/kj do kraja februara, ako ne onda čekam mart An 300kg, kasnije samo ureja folijalno. Ako N ostane skupa sta izvuce iz njive, žetvene sam zaoravao ranije davao dosta azota pa računam ima zalihe u zemlji da izvuče oko 4t po kj ako bude dovoljno kiše, ako bude suše onda joj ta ureja ni ne treba tj neće je u sušnom ni usvojiti. Neću primit gol tj otići u minus ako iz kontre postignem odlično, svakako ću očistit njivu. Ali ozbiljno računam da azotna moraju dole svi pričaju da će ih redukovati, a sa druge strane mislim da se naručilo i ima azota ali se više stvara veštačka nestašica. Mislim da i proizvodjači čekaju da padne cena gasa da nastave proizvodnju a imaju oni zaliha gas je skoro skočio i gasa ima samo je igranaka. Sigurniji sam da ne uložim pa da umesto 5t imam 4t po jutru nego da uložim pa me suša ubaci u minus. Iskreno ni u kalkulaciji ne mogu da idem da će pšenica biti 32 kao ove godine računam je na 26-27 i neću da im plaćam tonu pšenice za azot. Fosfor i kalijum sam dao prošle godine 300-500kg po ha kada sam kupio MAP po 43 a kalijum je valjda bio 38 onaj 60% on ostaje u njivi i kupim ga dosta kad je povoljno ne zajebavam se svake godien da ga bacam

Zavisi od cene, ako se uveze znatno jeftinij pa cena padne do Februara onda ureja 200kg/kj do kraja februara, ako ne onda čekam mart An 300kg, kasnije samo ureja folijalno. Ako N ostane skupa sta izvuce iz njive, žetvene sam zaoravao ranije davao dosta azota pa računam ima zalihe u zemlji da izvuče oko 4t po kj ako bude dovoljno kiše, ako bude suše onda joj ta ureja ni ne treba tj neće je u sušnom ni usvojiti. Neću primit gol tj otići u minus ako iz kontre postignem odlično, svakako ću očistit njivu. Ali ozbiljno računam da azotna moraju dole svi pričaju da će ih redukovati, a sa druge strane mislim da se naručilo i ima azota ali se više stvara veštačka nestašica. Mislim da i proizvodjači čekaju da padne cena gasa da nastave proizvodnju a imaju oni zaliha gas je skoro skočio i gasa ima samo je igranaka. Sigurniji sam da ne uložim pa da umesto 5t imam 4t po jutru nego da uložim pa me suša ubaci u minus. Iskreno ni u kalkulaciji ne mogu da idem da će pšenica biti 32 kao ove godine računam je na 26-27 i neću da im plaćam tonu pšenice za azot. Fosfor i kalijum sam dao prošle godine 300-500kg po ha kada sam kupio MAP po 43 a kalijum je valjda bio 38 onaj 60% on ostaje u njivi i kupim ga dosta kad je povoljno ne zajebavam se svake godien da ga bacam
Treba imati 4t po jutru nije to lako a pogotovo bez djubriva jos ako nisi nista bacio pred setvu. Po meni sasvim je dovoljno 150kg uree po jutru to sto moze najmanje a da se dobije neki maksimum.

Treba imati 4t po jutru nije to lako a pogotovo bez djubriva jos ako nisi nista bacio pred setvu. Po meni sasvim je dovoljno 150kg uree po jutru to sto moze najmanje a da se dobije neki maksimum.
U pravu si Pšenicu imam na 4ha pa mi neće značiti ako bude nešto podbacila, zato se mogu inatiti pa iz principa ovoliko skupa azotna djubriva neću platiti, pa neka bude upola manje pšenice bar će više da košta. Razmisliću do februara kako ću. Pa mislio sam iz 2 prihrane 100 + 100 početak i kraj Februara ili 20 + 0 ako bude ovako skupo. M;a verujem da će usvojiti zalihe iz zemlje ali treba da uradim analizu, ako je ikad značila je sad znači a videću i one bakterije.

4t/kj bez azota. To nema ni u Diznilendu više. Biće ladan do krajnika...

Cirkus s cijenom kod nas 25 kila ureje 20 eura bilo.
I nema je.
Ionako po toj cijeni nam ni ne treba sijat ćemo bez umjeta.

Ako je tacna informacija na linku cijena gasa je pala na nivo i avgusta-septembra

Sent from my SM-A315G using Tapatalk
Gledas pogresne grafikone , americki gas, problem je da je tamo jeftiniji od europskog , jer da nije ne bi brodovima dopremali do europe.

Europske cijene su bile tamo u maju 25E pa maksimum je bio 21 dec 180E i sada je pao na 68E i to zbog toplog vremena i americkih tankera gasom koji dolaze , a matematicki je 68/25 je 2,72 puta vise. Ako zahladni ide opet gore tako predvidjaju , Putin drzi europu za jaja a nece tako lako pustiti:)

https://tradingeconomics.com/commodity/eu-natural-gas

Kod nas je poskupelo djubrivo koje je proizvedeno po staroj ceni, isto djubrivo koje sam kupiio prosle godine sada kosta tri puta vise, ljudi su lagerovali,znali su sta ce se desiti.Ovo je klasicna pljacka naroda, sa ovakvim cenama mnogi ce postati milioneri ali mi smo ga ugasili.Nema tu sta da se komentarise, pitanje je koliko je uopste u prodaji djubrivo koje je proizvedeno po toj famoznoj ceni gasa? Mislim da je vise po staroj ceni, samo je prepakovano jer kod nas sve moze.To su govna, ali treba nas **greška, ljudi nisu svestni da ako oatanu ovakve cene i ako bude godina kao prosla, pa mi cemo pretrpeti katastrofu.

А што је пљачка? Па и ми пољопривредници (који могу) лагерујемо своју робу и чекамо боље цене, па онда и то испада да је пљачка? Ако је неко или нека фирма купила вештак по старој цени и чувала га годину дана у залихама и сада га продаје по тродуплој цени то није пљачка већ способност да се процени тржиште и дешавање на истом. Сад што смо ми задња рупа на свирали јбг ко нам је крив, сами смо бирали тако некад буде добро некад најебемо што буде скоро сваке друге, треће године. Три године се никада још нису потрефиле за редом да буду добре по нас.

А што је пљачка? Па и ми пољопривредници (који могу) лагерујемо своју робу и чекамо боље цене, па онда и то испада да је пљачка? Ако је неко или нека фирма купила вештак по старој цени и чувала га годину дана у залихама и сада га продаје по тродуплој цени то није пљачка већ способност да се процени тржиште и дешавање на истом. Сад што смо ми задња рупа на свирали јбг ко нам је крив, сами смо бирали тако некад буде добро некад најебемо што буде скоро сваке друге, треће године. Три године се никада још нису потрефиле за редом да буду добре по нас.

Samo jedno pitanje! Kada si ti mogao svoju robu da prodaješ po tri put većoj ceni, Nikad! Da kukuruz skoči sa 15 na 45 din, da žito u žetvi bude 18din a ti krajem novembra prodaš za 55 din. E brale ......

Nazad
Vrh