Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Plus pdv 10% imasna vrhu tabele pise da je bez pdv.118 din na sajtu farm komerca urea 25 kg pakovanje ,verovatno na kamion jeftinije
Na koji post konkretno mislis?Negde se pričalo o gubicima primenom ureje?
Ima.ovih stručnjaka pa.neka kažu ...
Pesticidi osim totala su poskupili do 5,posto barem od bayera syngenteDjubrivo ce samo da ide gore sa cenama,i ozbiljno preti da ugrozi smisao ratarske proizvodnje ukoliko ne bude dobrog roda,sledi poskupljenje pesticida 20-30 procenata,dizela,ludnica opsta
Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока
Ja ga koristim već nekoliko godina u drugoj prehrani, jako mi se dobro pokazao. Idem 100 kg/kj. Samo dobro pratim prognoze i pred kišu razbacamo...Da li neko koristi Amosulfan u prihrani psenice?
Imam u ponudi sa 20% azota,pa me interesuje ako idem 100kg An-a u jednoj prihrani da li onda Amosulfana moram 170kg da bi imao istu kolicinu azota ili je to ovde drugacije?
Mnogo je to, pre mozda mesec dana ujak je dobijao po 117 placanje dal od zita ili kasnije nisam siguran. Ja sam nabavio po 115 za kes, mislio sam da cu se zeznuti ali vidim da je sad skuplja i verovatno ce jos vise biti.Drugar dobio ponudu za ureu 141 din da plati na jesen i an 110 din
Nismo mi kupci nego, uprava koja se birala po partijskoj pripadnosti umesto po obrazovanju i ostvarenoj karijeri. Kada neko dodje preko članske karte na direktorsko mesto pravi promašaje pogrešna tehnologija itd A da li bi bilo jeftinije nego iz uvoza pa više verujem u scenario gde bi se 3 ruke ugradile da se napune privatni džepovi a kad dodje do tržišta da bibila ista kao uvozna. Da zabranimo uvoz opet bi bila skupa Jesam da se azotara pošteno privatizuje nekom ko hoće da radi Još više sam za to da ova država nakupuje robnih rezervi i žitarica i veštačkog djubriva Pa kad cene hrane skoče mi izvezemo a ona proda jeftinije stanovništvu, ako veštak skoči onda proda jeftinije poljoprivrednicima i tako pruži stabilnost. Nažalost ovde lični interesi političara i interes naroda odavno nisu istiUnistili smo je mi kupci.
Tako ce biti za kiju godinu kad se skroz zatvore domaci instituti sa cenom semena i ovako skupo ima da bude jos skuplje, isto je sa hemijskom industrijom, isto sa mehanizacijom.
Samo kad smo udareni po dzepu zestoko setili smo se domaceg opsteg interesa i kako drzava nije smela ovo ili ono.
A kad planiras da obavis prvu prihranu zita?Gas je krenuo dole, pa bi trebalo i azotna djubriva, e sada dok se sve to desi i uveze. Ja za sada 0kg kupio i ureje i AN za pšenicu čekaću da padne cena. Ne verujem da ni drugi baš ne grabe po ovim cenama prevelika su ulaganja ako pukne neka suša nema me nigde. Neralno visoko ko se upeca upecao se Ja ću da čekam makar imao upola prinose. Previše je poletela mora da padne