Sve više se vidi da svet namerno pravi krize (prvenstveno energetske pa i prehrambrene) nebili ispeglali inflaciju koju su godinama skrivali do tačke pucanja a sad pod maskom korone pokušavaju da ispeglaju stvar normalno na štetu naroda.
Što se tiče azotare i države, država može da se meša u cenu osnovnih životnih namirnica tako što ih zamrzne i izvoza i uvoza(a tobož imamo slobodno tržište) i onda seljaci opet drže socijalni mir a nije mogla da pomogne jednu azotaru koja je jako bitna pošto smo mi agrarna zemlja ali je pomogla železaru u Smederevu ili rudnik bakra u Boru i sve ove strane cimzar firme što sisaju naš budžet kroz kojekakve subvencije.Nema ovo veze sa komunizmom,socijalizmom,demokratijom, kapitalizmom mi smo jednostavno takav narod, zaglupljen, nezainteresovan, samo gledamo svoje dvorište i čekamo da nam drugi reše probleme, e pa neće da može, mi kao najjača privredna grana treba da upravljamo državom (najveće glasačko telo) a mi nemamo ni jednog predstavnika u parlamentu i hoćete da se nešto promeni, pa kako, netreba mi da visimo po putevima i da blokiramo naše sugrađane nego može to i kulturnije da se odradi, olovkom, ali neće niko da mrdne, svi se nešto plaše, joj ćuti uhvatiće te na zub, ma može da me uhvati za krivak, ovo što sam stvorio stvorio sam sa sa ovih deset prstiju i nek proba neko da mi uzme nešto, normalno ko je muljao i treba da se plaši.Jako su nas rezjedinili i to je vlasti cilj da nemože da se stvori kritična masa a mi ako se neprobudimo iz ovog ružnog sna nema nam boljitka, veliki će biti još jači a mali još manji i polako će nestati sva ljudskost u čoveku, bićemo kao roboti, pod komandom.