Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Ako ovako nastavi da skače cena gasa (sad je na 2120 eura za 1000 m3) biće zezutno baš na proleće za bilo koje djubre. Da li je neko uspeo da "uzme" ovo djubrivo što je ministar najavio da će ga biti od 20.12.? Ako jeste neka sa nama ostalima podeli informaciju koliko ga je platio.

Pitao na jednom mestu Urea 120din, KAN 88din a AN nema jos uvek ali to sto je poruceno bice izmedju 96 i 100din.

sve je to jos uvek proizvedeno po starim cenama gasa...ali trgovci,preprodavci dizu cene,lomi se na nama,oni svi lepo zarade,a nama ako nesto ostane na kraju godine...kockamo se

pa cekaj ako ja naprimer hranim svinju citavu godinu i nabavio sam cist koncetrat po staroj ceni(2godine zalihe primer a on poskupeo 40%) svinje idu po 180-200 trenutno da li ja treba onda da prodam svinju po proslogodisnjoj ceni od 150din jer sam proizveo svinju po staroj ceni koncentrata??? koja su vam to razmisljanja

A koje je tebi razmisljanje kad poredis uzgoj svinja sa robom-djubrivom napravljenom po starim inputima koja lezi negde i vestacki nabija cenu a ne trosi nove navodno skuplje materijale u proizvodnji? Evo niko mece da se buni sto trgovci deru kozu ako npr psenicu prodaju po 45 dinara na ove cene djubriva.

pa cekaj ako ja naprimer hranim svinju citavu godinu i nabavio sam cist koncetrat po staroj ceni(2godine zalihe primer a on poskupeo 40%) svinje idu po 180-200 trenutno da li ja treba onda da prodam svinju po proslogodisnjoj ceni od 150din jer sam proizveo svinju po staroj ceni koncentrata??? koja su vam to razmisljanja

mart-tada je za kes bila od 45do48din a na odlozeno od 50din pa navise gde kako i sad ce neko da jer je onda proizveo(kupio,nabavio) da se odrekne zarade,onaj u sumadiji prodaje po 116a onaj trgovac u sremu ce prodati po 60din jer je eto vidi kako se mi mucimo? nije ovo samo kod nas problem tj da deru trgovci,preprodavci vec citav svet ima problem sa vestackim djubrivima

ja sto kupio ureu u augustu pakovana,da je 40% cutao bi,nelogicno prosle godine je mogla urea po 35din,a sad 120 din to je preko 300% skuplje,naduvano....ima tu svaceg

ali zasto bi neko taj prodavac ili natkupac zakinuo sebe zarade na osnovu kupca? koja je to matematika? dobar covek pa eto,podignice mu kupac spomenik kasnije jer je bio dobar covek ljudina jedna...meni to smesne price...na osnovu rabata je moguce da dobijes jeftinije ako imas malo vezice jer vecinom direktori u nekim firmama(jer gotovo u svim firmama imas bar po 3 direktora prodaje za odredjeni region) pa ti on skine rabat jer njemu ide u korist da proda sto vise u odnosu na ona druga dva itd itd

Nazad
Vrh