Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Koja glupost.
Šta ste se ukenjali?
Opušteno bre idu praznici, odmorite malo glave, valjaće
Ukenjali su se ovi što nisu bacili ni osnovno đubre pod pšenicu. I što neće bacati nigde ništa a plaćaju zakup 400- 500e/ha....
Kod nas je skoro full. 350kg/ha 3x16 je bačeno na sve površine i pod pšenicu i pod brazdu. Komplet urea za pšenicu i kukuruz spremna i složena u magacinu još od avgusta. Čeka novu sezonu.

Citam danas na agrarheute da je i kalijev klorid otisao u nebo znaci i zadnje "jeftino" gnojivo je poskupilo 230 % od lane ili od proljeca kako li vec racunaju. Kud je vec tako sad je Amer Bjelorusiji kao 2. Svjetskom izvozniku kalija udario embargo i prisiljava Indiju Kinu i Brazil da ucini isto i da ne smiju uvesti njegov Kalij. Valjda ova trojica nece budalu Bidena poslusati i to zapravo uciniti.... Inace ima da bude Kalij skup ko N gnojivo a vec sad je papren....

Poslednja izmena:
Jedna slika sa farming foruma o djubrivu🤣🤣🤣
cSnCCoI.jpg

@Sloba31
sada ispada da ja branim trgovce ali upravo ovo sto si ti naveo...da proda sada sto ima djubrivo po jeftinijoj pitanje je koliko moze da kupi tj nabavi novog djubriva a samim tim ispada iz igre tj moze slobodno da polako gasi firmu
Trgovci rade za dinar, ako im je zarada 5% onda je od milion dinara to uvek 50.000 dinara, pa sad bilo to 3 kamiona ili pola kamiona, tako da ta kostatacija ne drzi vodu.

Cuo sam da ide na 150 pa cekam :ROFLMAO:
To sto nama ne odgovara ova igranka, ne odgovara, da smo banana drzava jesmo pa nema uredjenog trzista. Ali da smo i mi trgovci pa ne bi sigurno ureu koju sam nabavio po 33 din prodavao za 50, nego za 116 koja je cena svuda. Ne mozemo traziti od njih da ne zarade debelo kad im se ukazala sansa kao nikad u zivotu....

E za ovakve situacije sluze subvencije. Pomognes krajnjem kupcu, trgovcu, transporteru a kasnije ima i cime da se trguje i sta da se izvozi. Izvozna roba prvog reda. Izvezes kad niko nema, uvuces devize, oboris inflaciju, svima lepo i svi dobri

ма не ради купио је њу промист а на вештаку се ове године сигурно добро зарадило прошле године од фирми које се баве око пољопривреде највише је зарадио агроглобе то је костић извози жита одма за њим је перићев промист то је увоз вештака обадвојица су били жути и накрали се код ових су још јачи

иначе перићева жена је власник галенса у новом саду прошле године је купила преко 50 плацева и земљишта на фрушкој гори а сам галенс дрма Нови садом

додик нема никакве везе ова два брата галовић су из зворника али је петрић алфа и омега

Nazad
Vrh