MONTOYA
Član
Vise bih voleo da ga nema nego da bude papreno
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kolega upravu si zato sto je to drzava dozvolila jer nigde nema zakona koji se primenjuje o ogranicenju marze prilikom trgovine, jer da ga ima nemoze da na isto djubre zaradis duploali zasto bi neko taj prodavac ili natkupac zakinuo sebe zarade na osnovu kupca? koja je to matematika? dobar covek pa eto,podignice mu kupac spomenik kasnije jer je bio dobar covek ljudina jedna...meni to smesne price...na osnovu rabata je moguce da dobijes jeftinije ako imas malo vezice jer vecinom direktori u nekim firmama(jer gotovo u svim firmama imas bar po 3 direktora prodaje za odredjeni region) pa ti on skine rabat jer njemu ide u korist da proda sto vise u odnosu na ona druga dva itd itd
Razgovarao sam sa jednim prodavcem djubriva oko toga sto je nabavio djubrivo po starim cenama a sada ga prodaje mnogo skuplje i ima ogromnu zaradu. Kaze ako dam djubre po onim cenama sa tim parama necu moci da kupim ni pola one kolicine djubreta a sta cu onda da prodajem. Tako da svaka prica ima bar dva ugla gledanja.sve je to jos uvek proizvedeno po starim cenama gasa...ali trgovci,preprodavci dizu cene,lomi se na nama,oni svi lepo zarade,a nama ako nesto ostane na kraju godine...kockamo se
Jeste moglo bi , ali samo kad bi se drzali osnovnih nekih zahtjeva sa kojima se svi slazemo ,jer ako se udje u detalje bilo koje oblasti vidimo da mi ovde imamo cesto razlicita i suprotna misljenja . Npr seljacka ,poljoprivredna stranka bi prije svega mogla da trazi veci procenat budzeta za pomoc seljacima . Mislim da je u tome kljuc . Npr ne 5 posto budzeta nego 20 posto budzeta za agrarni budzet .Koliko je ovaj forum jaka zajednica, mogla se ozbiljna stranka napraviti ili udruženje, pa da nešto vučemo na našu vodenicu. Ali ne, nikog to ne zanima, tako da i treba da nas ka....
Pa dobro Mladene budi realan, to kao kada bi ti imao kukuruz u dvoristu, cena skace svaki dan ti normalno cekas cenu. Dodje kupac i kaze ne moras da mi prodas danas da bi ispao pravedan. Da se razumemo ne volim ni ja trgovce, spekulanti su teski, ali za ovo nisi u pravu.Niko ne kaze da treba da prodaju po 65 ako je cena 90,problem je bio kada je cena skocila sa 50 na 65 90posto trgovaca je obustavilo bilo kakvu prodaju i samim tim napravilo nestasicu(paniku).puna prodavnica djubriva a oni kazu,ne prodajem,nemam cenu!
Tu je samo granica do kada je to trziste a kad prelazi u kartelsko udruzivanje sto je kriminal. Ne mozes ti nekog naterati da proda nesto u prodavnici ako ne zeli, to sto ima u dvoristu nista ne znaci. Uglavnom ti sto imaju prodaju imaju i zemlje, pa moze reci da je za sebe kupio. A i poredjenje sa naftom ne ide, ipak je nafta strateski proizvod za zivot jedne drzave, bez vestaka bi preziveli....Nije privatno vlasnistvo ako se nalazi u prodavnici,privatno je ako se nalazi kuci,prodavnica je pravno lice!