Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Nije jedna ,ima dve slike. ;)

Tačno, kad sam kupovao mkf, oni bili najjeftiniji. A majku mu, taj 6:12:24 mi se nije dobro pokazao na jednoj njivi ove godine. A dosta sam ga bacio.
Dosta je to povoljno, valjalo bi razmisliti. Ne znaš cene ovih drugih djubriva kod njih?

Reko mi covek ranije dal za petnesticu al zaboravio.Mogu lako da saznam.Kada prolazim svraticu da pitam.Ili cu zvati radnika.

Ovo deda uzo da stavlja po neko voce.Penzioner pa mu dosadno.

Za njega kažu da je voćarsko. Mada su meni preporučili iz savetodavne službe da stavim 7:20:30 i ja umesto tog stavio ovo, nije bilo teško da se izračuna. Ali nisam se usrećio. Možda je bilo i do ove sušne godine, tu parcelu nisam mogao da zalivam….

A deda rasipnik…. Jeftinije mu da plati one ribe pored pruge….
Pitanje je šta će ga pre zadovoljiti….

Pa ako nisi zaorao to djubrivo ujesen a da ga koristi recimo kukuruz nije moglo ni da dodje do izrazaja.

Kakav glup prilog . Niti drzava nabavlja djubrivo ,niti je to ista novo , niti se pomimje cijena ,niti bilo kakvo rjesenje , al sroceno za nepismene da su nesto uradili . Kako ljudi mogu da progutaju ovakvu vijest kao pozitivu ? Definitivno je demokratija ovde pravedna nagrada za vecinu budala plus elitu na vlasti ali kazna za normalnu manjinu ljudi.

Kakvo je trenutno stanje u azotari kutina zbog ovih cena gasa,
Da li sada radi proizvodnja za ureu, an ?
Urea radi,AN ne jer je zbog potresa lani oštećen toranj,ali radi se na sanaciji,pa nebi bilo čudno da krene i AN uskoro.
Proizvodnja je 10.mjesec bila obustavljena što zbog cijene plina i nekih popravaka.
Čelnici tvrtke govore da nema straha za nestašicu gnojiva,a sad treba li im vjerovati ili ne,neznam ni sam.

Kakav glup prilog . Niti drzava nabavlja djubrivo ,niti je to ista novo , niti se pomimje cijena ,niti bilo kakvo rjesenje , al sroceno za nepismene da su nesto uradili . Kako ljudi mogu da progutaju ovakvu vijest kao pozitivu ? Definitivno je demokratija ovde pravedna nagrada za vecinu budala plus elitu na vlasti ali kazna za normalnu manjinu ljudi.
Otimao se za svaki respirator,sad ce da skuplja zrna i donosi ih u čarapama.

Па та цена и подстиче несташицу вештака јер прелази границу исплативости производње. И лакше је обуставити производњу него ићи свесно у минус.

Nazad
Vrh