males
Član
Evo ja da spodelim moe iskustvo sto se tice djubrenje. Na jedna parcela isao sam 200 kg NPK(16:16:16) i 200 kg Urea po hektaru kroz depozitere sejalice. Za druga parcela posto mi se polomio jedan zupcanik na sejalicu koji daje pogon na depozitere psejano je bez djubrivo. Kad kukuruz je nikao i bio 3-5 lista dobio je 250 kg KAN koji je bacen sa rasipacem. Mali deo od prve parcele isto tako je dobio KAN posle nicanje, odnosno deo koji nie dobio preko sejalice. Isto tako uradio sam i jedan prohod gde je dobio preko sejalice samo kao test da vidim dali vredi vrsiti prihranu.
Rezultati su sledeci:
Prva parcela koja je radjena sa sejalica i rasipacem razlika nije bilo medju kukuruza bez razlika kako je dobio gnojivo. Rodio 2 tona po hektar.
Vtora parcela koja je dobila gnojivo posle nicanje sa rasipacem je dao 10 tona po hektar, ali posto sam imao uslova bio je zaliven jedan put.
Inece sejan je hibrid za koj ljudi iz Srbije ga dosta kude( citajuci forum sam dobio takav utisak) i kazu da nemoze da da dobri prinosi, ZP 434.
Zaklucak: Ako nema padavine ili zalivanje kako i da djubrimo nece uticati na rod.
Rezultati su sledeci:
Prva parcela koja je radjena sa sejalica i rasipacem razlika nije bilo medju kukuruza bez razlika kako je dobio gnojivo. Rodio 2 tona po hektar.
Vtora parcela koja je dobila gnojivo posle nicanje sa rasipacem je dao 10 tona po hektar, ali posto sam imao uslova bio je zaliven jedan put.
Inece sejan je hibrid za koj ljudi iz Srbije ga dosta kude( citajuci forum sam dobio takav utisak) i kazu da nemoze da da dobri prinosi, ZP 434.
Zaklucak: Ako nema padavine ili zalivanje kako i da djubrimo nece uticati na rod.