Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Kod pšenice taktike nema, prihraniti se mora!
Dok kod kukuruza i suncokreta mislim da je najpametnije posejati pa tek pred spartanje ići u kupovinu. Ako bude pojeftinjenja biće ga posle setve...

Ман'те се калкулација да л' ће да ради азотара или не. Ово треба човек да лопата три-четири странице ове теме, не би ли сазнао да робе има ту и ту по тој цени. Је л' има на стању негде каквог ђубрива и колика му је цена? Помиње неко 110-120 за уреу. Има негде и пошто КАН и АН?
Ima djubriva ...Urea oko 900 e+pdv, An oko 700 e+pdv,Kan oko 620 e+pdv...kes varijanta.

Rezervisao za ponedeljak AN po 91.5.Nema ga nigde,ureje ima na vise mesta,nisam se raspitivao koliko je,jer mi ne treba. Subotica i okolina.

da sam u sredu narucio ureu,bila bi 110din,ovako sam juce narucio po 118din,polovinu za svaki slucaj,da bar nesto da imam.drugi deo cekam pred setvu,pa videcemo

E sada bi posteno bilo uzimati djubrivo na paritet . Onda bi mogli nesto da kalkulisemo dali uzimati i koliko .Npr znamo , ili predpostavljamo , kolko ce biti kukuruza sa 50kg , uree , kolko sa 100 a koliko sa 200 ,... ali nece sad oni to

Ovo je cijena plina po MW,znači kutinska azotara da radi s NULOM,cijena plina mora biti 27e/MW,na cijene gnojiva od proljeća.
Usporedbe radi,za 11 mjesec cijena plina bude 70milijuna eura,a inaće kroz cijelu godinu plaćamo 260mil eura plina...cijene nisu u euro točne,ali okvirno je to to.

Ovo je cijena plina po MW,znači kutinska azotara da radi s NULOM,cijena plina mora biti 27e/MW,na cijene gnojiva od proljeća.
Usporedbe radi,za 11 mjesec cijena plina bude 70milijuna eura,a inaće kroz cijelu godinu plaćamo 260mil eura plina...cijene nisu u euro točne,ali okvirno je to to.

Kakvo je trenutno stanje u azotari kutina zbog ovih cena gasa,
Da li sada radi proizvodnja za ureu, an ?

Kakvo je trenutno stanje u azotari kutina zbog ovih cena gasa,
Da li sada radi proizvodnja za ureu, an ?
koliko ja znam ne, ove pošiljke što stižu do zadruga je sve pakirano u 2. 3. 4. 5. mjesecu i dolazi na kapaljku i sad se već uveliko zna da neće biti dosta takvih gnojiva, pitanje i mi koji smo u početkom 9. mjeseca uplatilti hoćemo li dobiti cijelu količinu.
trebali su uvesti iz Egipta koliko čujem rausti teret N gnojiva, i onda samo prepakirati ali se to očito izjalovilo.

Nazad
Vrh