geci
Član
Jbg on se vatio za srecu
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne treba nam nemacka studija... u svakom srlu ima primeraBilo je u njemackoj studija koliko je pribos manji ako se ne baci N gnojivo tesko mi jenpovjerovati ali tako su iznjeli psenica rodi izmedju 30 i 40 posto manjenkukuruz oko 40 posto uljana 40 posto e sad treba uzeti u obzir da tamo malo malo pada kisa a kod nas znam kad zasusi ko nije bacio al bas nista dusika tu ne bude ni 20 meteri zita
Postao bi Azot otrovan ali mu ne možeš dokazati...Tome ima da izgori sve i da nagodinu nista ne rodi za jedno 2 godine ce zemlja poceti nadolaziti....
Kod nas se gadjaju sa dodatnim milijardama u budzetu za poljoprivredu,nikad vise para i nikad manje za durektna davanja,jer direktno davanje nije povoljno za pranje para kao satro konkursi,preko agencija,itd,bice subvencija po kg djubriva,limburgaU La France ,an 700 eura,urea preko 900.Svi smo tu sa cenama manje vise,samo sto njixove subvencije i nase,nebo i zemlja...
Plodored obavezno,soja i kukuruz,kod nas ako bi došao kukuruz na kukuruz rod bi bio više nego prepolovljen,soja na soju može.Imam koperanta kojim radim zemlju zadnjih 10-ak godina i ja tu nisam još razbacio grama đubriva, seje se pola soja pola kukuruz i tako menja usev, rodi možda za 10-20% (u odnosu na padavine) manje nego ostalima, soja ima manji pad prinosa nego kukuruz i onda se ja pitam šta radim ili ovo đubrivo što mi razbacujemo ustvari i nema ono što piše na džaku.Ja znam da treba da se poklopi dosta kockica da bi se dobio neki dobar prinos i da ne zavisi samo od količine đubriva ali da li je neko u skorije vreme radio analize đubriva, da nebude samo da bacamo.