savopunck
Banned
Ko u vreme nestašice benzina ,jel stiglo ,nije ,sutra će,stiglo 7 t 69din,iduća tura 80 din.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jutrošnja cena Uree fco Kutina oko 99 dinara bez poreza, pakiranje 25/1pa nije nestasica zbog nase kupovine vec zbog toga sto se ne prozvodi dovoljno zbog cene gasa,zbog toga je i svaka sledeca nabavka skuplja
Nafta bila jedno vreme 150 dolara za barel, pa posle na 30-35, pa posle na 55, pa posle na -5 dolara pa sada na 70 ili koliko li je...Samo se tjesite, nikad se vise nece vratiti cijene na stare
Sent from my SM-A315G using Tapatalk
U tome grmu lezi zecMeni ne smetaju ove cene veštaka, ali da dogodine imam 12 tona kukuruza na hektar i da ga dam po 27 din.
Pa daleko bilo da nema prirodnih rezervi gasa.Ovde je problem druge prirode.Vestacki naduvane cene, niti je ponestalo gasa, niti nedostaje el. energije .Gas se vadi u kolicinama istim kao i prosle ili ranijih godina, isto je i sa strujom.Bilo je vise puta da se neka cena gura a posle se smanjuje......
Secam se 2008. godine, kada su prodavci novih automobila govorili da se kupuju kola jer nece nikada biti jeftinija, pa je posle toga isla cena dole itekako.Sto se tice privredne aktivnosti mislim da samo trenutno cveta u svetu farmako industrija, ostale ne ih bas rekao da nesto guraju punom parom.Za mesec dana kada se objavi prognoza da ce zima biti blaga dogodice se ono sto sam i rekao, malo pala temperatura i svi se uspanicili.......Pa daleko bilo da nema prirodnih rezervi gasa.Ovde je problem druge prirode.
To koliko se gas vadi ne utiče na cenu,već isključivo posledice pandemije,koja očigledno nekome ide na ruku,zima miriše na Ruse.
Onoliki karantini su globalno smanjili potrošnju i cena je bila odlična što se tiče krajnjih kupaca,seti se koliko je recimo bilo gorivo za vreme pandemije.Velike količine,a slaba potrošnja,a ne može se beskonačno skladištii i onda cena prirodno ide dole samo da se oslobode kapaciteti.
E onda prestala korona,ali nekome je bilo bitnije da iz mrtvih diže turizam,a privreda živela na zalihama koje niko nije obnavljao.Uz to Korona sa sve više sojeva,pa je to jedina tema.
E onda dodje zima i neko se seti,a na šta mi da se grejemo i onda daj da pravimo zalihu.
Sad kad bi svi da prave zalihe,ponuda ne može da isprati potražnju,može ali Rusi u omiljenoj disciplini na zimovanju sa zapadom.A cela privreda počiva na prirodnom gasu,ma koliko svetski dušebrižnici trabunjali o ekološkoj svesti i obnovljivim izvorima energije,koje su trenutno bušan **greška da zadovolje potrebe privrede.
Hoće cena dole,ali i kad krene dole bićeš srećan kad budeš dobijao današnju cenu.