Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Sto onda prosto ne prolongirate setvu kukuruza ?
Jednostavno, zato sto kao i svako ocekujes da sazri rarije i da ga skidas bez vlage. Soja iz setve polovine Maja stize za kosenje, dok kukuruz iz kasnije setve u 10 god. jednom ili dva put stize za vrsidbu bez vlage i tu se postavlja pitanje AKO!
Talianu je fino objasnio o cemu se radi pa samo da dodam da bude jasnije sto se tice prosle godine. Dakle Maj Jun i do kraja Jula kisovito i sve je idealno bilo, soja potencijal da prebaci 2 t ko od sale skoro na svim tipovima zemlje (svakako pricam za nas region), kukuruz je imao odlicnu oplodnju i sa tom vlagom kojom je imao gurao je do kraja i razvalio sa prinosima, dok soja bez kise od 1 Avgusta do kraja nije uspela da naliva zrna i na kraju vise slame je bilo nego zrna. Prosek sa preko 100 kj bio mi je najgori od kad sam poceo da radim soju od samo 1170 kg/kj.
@MOMOSARIC
Aman, nisi, samo si zaboravio tvoju tezu o tome kad treba soji i u kojoj dekadi najvise kise! U pocetku kolko tolko od prolecne vlage moze gurati a kasnije...???

Ma ne , nego nikako mi nije jasno o cemu se pise. Odnos roda soje i kukuruza , pa kazes kod vas suprotno od bojcetica ??
Inace nema pravila kod mene suprotno rane sjetve a soja podbacila 1.5t po ha a kukuruz 7t.

10:26:26 86,60 dinara
6:12:24. 70,60 dinara
8:15:15. 69,00 dinara
3×16 ruska 84,20 dinara
Map 104, nesto dinara

Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока

I ja sam trazio 10 26 26,dosao je jedan kamion i sve je otislo do 15 do 9 danas,cekao sam u redu od 6 jutros a posle i uzeo ovo 3x16,hteo sam jos 3t ali me je cena odbila,dobice njive manje a uree imalo oko 20t jos i to je to na stovaristu a 3x16 imalo oko 60t,nisam video tacno mada ureu nisu uzimali toliko. Verujem da je do mraka i ostalo otislo,bilo je dosta ljudi iza mene

Ја сам 3х16 узео по 573евра тона, а кад сам косио сунцокрет била 510евра и реко ајде нећу га одма узимати има када. Место коњ да сам га натоварио и кући зовнуо комшију да ми истовар виљушкаром ја реко ајде има када и сада то када ме кошта 63 евра по тони. А могао сам себе добро почастити са неком новом пуцаљком. 😭

Ja pre neki dan doterao 5 tona 10-26-26 po 65 din, nisu imali više. Resto što mi fali uzeo map 10-46, ne znam još cenu. Hteo sam i 800 kg uree ali nema ni zrna. Sledeća tura koju može da nabavi je 760 evra + 10 evra prevoz + 3% marže( nek je 20 evra), to izadje 790 evra + pdv, to je oko 860 evra za tonu! Znači preko 100 din urea... Mogu i bez tih 800 kila...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Данас случајно чујем неког лика како прича на мобилни и говори као Кутинска уреа 740 евра/т +пдв нека им фирма наручила 50 т. Јбт биће папрена прихрана на пролеће.

Sreca u ovoj celoj nesreci je da mi je ostalo nesto uree od proslog bacanja pa cu sad rasporediti na sve povrsine gde mi treba ali ici ce duplo manje.
Dal' me Bog pogled'o il' neka visa sila,
Urea mi ostala,jedno 1200 kila😂

Deda mi je pricao da kad su im prvi put davali da probaju vestak '60-tih godina dosta ga je bacalo u sanceve jer nisu znali i bili skepticni a vidi nas danas😂

Данас случајно чујем неког лика како прича на мобилни и говори као Кутинска уреа 740 евра/т +пдв нека им фирма наручила 50 т. Јбт биће папрена прихрана на пролеће.
Tako je na berzi do 800e + pdv,ko je kupio kupio je

Nazad
Vrh