Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pisi sta te zanima, ja ga zvao danas. MAP 90din, UREA kutina 78din (proizvedena marta 2021, fabrika trenutno ne proizvodi novu) pitao sam jos za 6:24:12 bio je 57 din ali ga nema vise.Нисам нашао....
Sta ce tek biti sa plinom za grejanje.....Bit ce gadno sa gnojivom,radim u petrokemiji i podosta znam o situaciji.
Uglavnom cijena plina je 3x veca od granice rentabilnosti,i tako je vjerovatno u svim tvornicma.
Gnojiva nebi trebalo nedostajati za jesensku sjetvu,ali koja ce na kraju biti cijena vjerovatno nitko nezna...
A za šta se oni mole Kod njih je jedno 3x gora situacija.Ima u naselju jedan klinac bavi se dispečom za Ameriku,solidno zaradjuje,al već dva meseca mu ide kilavo jer je Amerika i Kanada ekonomski upala u "perfect storm" što je gore od inflacije,potražnja je ogromna,a robe malo da to isprati,pa imaju stvar goru od inflacije,a to je da nešto nekontrolisano poskupljuje i da krajnja cena nema ekonomsku isplativost.Dečko kaže da ne može da nsdje utovar,jer nema šta da se tovari.Nedje sam procitao neki Americki clanak . Zapamtio sam samo da je u EU 3.5 posto mjesecna inflacija i da kazu da Evropa moli boga da nebude jaka zima.