Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

S obzirom na cene veštaka, ja se ozbiljno razmišljam da na svu dobru zemlju koju imam u ravnici posejem soju. A kukuruz smanjujem za 70%.

Koliko skače iz dana u dan, kao u inflaciji devedesetih...

Нит можемо накуповати нафте нит можемо накуповати ђубрива....Ја се размишљам да купим пар Коња тешкаша имам сву опрему нисам је дао у секундарије не бојим се глади🤣а биће је све ми мирише......

Bit ce gadno sa gnojivom,radim u petrokemiji i podosta znam o situaciji.
Uglavnom cijena plina je 3x veca od granice rentabilnosti,i tako je vjerovatno u svim tvornicma.
Gnojiva nebi trebalo nedostajati za jesensku sjetvu,ali koja ce na kraju biti cijena vjerovatno nitko nezna...

Procitao sinoc da su se neke fabrike u engleskoj zatvorile zbog cene plina, kinezi zabranili izvoz. Na silosu mi sad rekli da cene vestaka skacu iz sata u sat. Nisam zapamtio cene koje su mi rekli. Valjda 3×16 580 eura tona nabavna, 8-15-15 510 € . Kontam da ce se malo bacati pod brazdu.

Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока

Bit ce gadno sa gnojivom,radim u petrokemiji i podosta znam o situaciji.
Uglavnom cijena plina je 3x veca od granice rentabilnosti,i tako je vjerovatno u svim tvornicma.
Gnojiva nebi trebalo nedostajati za jesensku sjetvu,ali koja ce na kraju biti cijena vjerovatno nitko nezna...
Sta ce tek biti sa plinom za grejanje.....

Nedje sam procitao neki Americki clanak . Zapamtio sam samo da je u EU 3.5 posto mjesecna inflacija i da kazu da Evropa moli boga da nebude jaka zima.

I Hr su rekli da za ovu sezonu grijanja nema promjene cijena,ali nagodinu bi mogli past na **greška.
Uglavnom ovo nam sada nije trebalo,nit poskupljenje plina,niti gnojiva,a što će sve poskupiti kao posljedica toga,tek ćemo vidjeti.

Nedje sam procitao neki Americki clanak . Zapamtio sam samo da je u EU 3.5 posto mjesecna inflacija i da kazu da Evropa moli boga da nebude jaka zima.
A za šta se oni mole :D Kod njih je jedno 3x gora situacija.Ima u naselju jedan klinac bavi se dispečom za Ameriku,solidno zaradjuje,al već dva meseca mu ide kilavo jer je Amerika i Kanada ekonomski upala u "perfect storm" što je gore od inflacije,potražnja je ogromna,a robe malo da to isprati,pa imaju stvar goru od inflacije,a to je da nešto nekontrolisano poskupljuje i da krajnja cena nema ekonomsku isplativost.Dečko kaže da ne može da nsdje utovar,jer nema šta da se tovari.

Dogodine definitivno vise soje, manje kukuruza, bez vestaka i svoje seme..
Djubrivo za psenicu uzeo u petak po zadnjoj ceni 58din za 6:24:12, od utorka kod nas nove cene opet..

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Ove godine jos finansijski mogu da podnesem djubrivo, za iducu godinu usled pada cena ili bas neke katastrofe moze da ide bez djubriva. Jos mi ostaje da pouzimam uzorke nekih arendi da vidim na cemu sam.

Ја се добро премишљам шта да радим са вештачким ђубривом дали да паре уложим у цистерну за осоку. Имам пар фарми које кубуре са осоком немају је где, а ја опет имам где да извлачим и ако би узео цистерну трошак би ми био само нафта.

Nazad
Vrh