Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Kod nas stopirali prodaju do utorka, dizu cene gore.

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Za ureu kazu da ce na prolece da pojeftini i da se sad ne kupuje.
Znaš kad će pojeftiniti. Malo sutra, jer je neće ni biti dovoljno... U rusiji dve azotare neće ni raditi ovu sezonu uopšte. Uplatili ureu još pre 50-60dana. Jedva smo danas došli na red sa isporukom.

@SaleCar
zasto bi zakup ostao po istim cenama kada sve ide gore?
Ja ponudio jednim 350e/kj kažu neće imaju bolje ponude. Reko Važi Srećno. Ponuđen ko Počašćen.

Ja pišem ono što sam čuo od ljudi koji to prate više od mene. To što si je ti kupio ne znači da do proleća cena neće ići dole. Te priče da li rade azotare ili ne niko ne garantuje da su tačne, ali zgodno dođu da se podrži priča o nenormalnoj ceni đubriva.

Poslednja izmena:
Kod nas kako cujem ureja 2100 25kg Npk za sada 185024kg lepota.Kukuruz 24 ali sa ovim cenama kao da je 12.

Ja pišem ono što sam čuo od ljudi koji to prate više od mene. To što si je ti kupio ne znači da do proleća cena neće ići dole. Te priče da li rade azotare ili ne niko ne garantuje da su tačne, ali zgodno dođu da se podrži priča o nenormalnoj ceni đubriva.
Kako ne garantuje da su tačne,evo šta kaže direktor Yare

LONDON, Sept 20 (Reuters) - Yara the world's largest trader of ammonia, is bringing ammonia to Europe from production facilities in Trinidad, the United States and Australia to support fertilizer capacity after wholesale gas prices surged, its CEO said.

A i ostali kao i sami Rusi kažu da cena gasa ne opravdava proizvodnju i fabrike ne rade,što ima i veće posledice,a to je da će 2022 potražnja da bude takva da i kad krene proizvodnja da bi došao do djubriva moraš debelo da platiš,jer potražnja po nekim procenama ima da proguta ponudu i do 50%.

Amerikanci još predvidjaju za njihovu proizvodnju soje i kukuruza u 2022 da ce u najmanju ruku biti ista,ali bez djubriva očekuju osetno niži rod od proseka,a neki čak pozivaju da farmeri kalkulišu koja im se kultura isplati najviše bez djubriva i da idu na to na uštrb soje i kukuruza.

Poslednja izmena:
Ma 2022 ali zivim u proslosti :D 2019 sam prestao da brojim :D

Evo originalna vest

Inače ima dosta tekstova kome Engleski nije stran,biće veselo 2022 po svim prognozama.

Phosagro 10 26 26 vrece 50/1, platio danas 63 din sa pdv. Uopste nemam osecaj da li je to mnogo ili malo.... Ali znam da cu ga razbacivati manje po kj
Na vrecama ne pise da li ima tu i mikroelemenata s, mg? , da li neko zna ?

Nazad
Vrh