Cene krava i ostalih kategorija

vidim i ja situaciju ali ja moram nekako da prodam jedino da je dam za 600 eur e tada BI KUPCI stajali u redu.svi bi hteli dzabe!!!

Neznam Piksi nemoj pogresno da me shvatis ali idu junice dosta jeftinije bez obzira na kvalitet i to tesko se prodaju cak i nakupci kad kupe za jeftine pare tesko prodaju samo ih utrampe u nekoj zameni itd . Nazalost ali je tako .

pa pkb kod nas sad u petak na vidovdan junice isle 1,8,ona ima bar 450 na kilo a sta cemo za tele?necu pogresno da shvatim ali bolje da je dam na kilo pa nek je zakolju da cutim da je steona nego za te pare da je dam nekome da uzme 400 eur za to tele.

- - - - - - - - - -

mislim sad zvucim kao kreten ali kad je ovo nasa realnost...

Tele tek kad bude napunilo tri meseca 400 e ,nece ljudi vise obavezu ,hoce da zive slobodno da odu kad hoce bilo gde i da se vrate kad god hoce . Nece da se vezuju za takvu obavezu eto to ti je ,iako svi kazu ima dosta dece nema krava ,kad kupis u prodavnici mleko nece ni da se ukuva tj toliko ga iscede da je to strasno da krajnjem korisniku neostane ni m od mleka ,ali sta ces.

to jeste u pravu si kod mene 22 kuce u kraju a samo ja krupnu stoku imam pa ti vidi nece niko da radi.prosle godine kad je starac trazio junicu nije moglo da se nadje ispod 1300 a vidi sad.katastrofa

Ja ne bih uzeo junicu ni sa 500e, jer necu da imam obavezu svaki dan oko toga.

@Piksi
Prodati junicu sa teletom u njoj i namerno precutati nije moralno. A pritom da znas da ce ici na klanje.

bojcetic znam da nije moralno ali je ne dam za iste pare kao da je ne kilo.sada svi kazu od vas to je skupo ali podjite od sebe da imate i vi da prodate isto bi tako pricali ali nema veze da zavrsim ovu polemiku doci ce i njen kupac.

Piksi i ja sam gledao tvoju junicu u oglasima, jako lepo izgleda ali za kupce je to naravno skupo ali za tebe je malo i 1500 kad sve stavis na papir

jeste ona lepa ali tu pricu sam sada zavrsio,danas sam prodao i nju i jedno zakrzljalo tele.ostala mi samo jos jedna u septembru joj godinu dana i nju sam kupio od cika jove,samo cu nju da ostavim da drzim jednu ne vise.

@piksi nemoj me pogresno razumeti, ali tvoja racunica mi od pocetka nije bila jasna. Kupis zensko tele, drzis ga 15-16 meseci, onda ga osemenis hranis jos 7-8 meseci i u najboljem slucaju tu visoko steonu junicu prodas za 1200 evra. Zar ti nije bolje da uhranis bika za godinu i kad ga prodas da dobijes iste pare sa manjim utroskom hrane?

• Like
Reagovanja: PKB
Predpostavljam da je hteo da ostavi za sebe i nesto se ispostavi pa se predomislio ,dali sam u pravu Piksi . Sad nam mozes otkriti kad si je vec prodao . Nemislim da grlo nije valjalo ali mozda neki drugi faktor ???

Moguce je komsija da si u pravu,ali koliko se secam kolega je i prosle godine prodavao jedno solidno grlo,samo je ako se dobro secam bilo frisko oteljeno. Takodje mislim da je i nedavno kupio zensko tele kvqlitetne genetike, koje takodje planira za priplod. Ja sam iz toga zakljucio da othrani tele i prodaje steone junice. Pa mi nije jasna njegova racunica u celoj stvari. Kod kupovine sisavcadi kakve je kolega kupovao razlika u ceni musko zensko, ne prelazi 50 evra. Sad da on ima telad od svojih krava pa da radi to razumeo bih. Da ga ne bi ucenjivali mesari i razni nakupci on je prodaje kao steonu. Trebalo bi za nju da dobije bar 1600-1700 evra da ne bi bio u debelom minusu. Meni su nedavno nudil junice 350-400kg za 500 evra komad ako uzmem svih 5. Sto je po meni iskreno sramota i ako sam kupac. Takodje mislim da je sramota i za ovo Piksijevo grlo ako je otislo ispod 1100 evra a ubedjen sam da jeste.

• Like
Reagovanja: PKB
Vidis ja to nisam pratio ali sam pratio cene sisavcad i cene malo vecih zenskih telica ,ima da se nadje za stvarno skromne novce solidna grla . Ne stalno ali ima .

- - - - - - - - - -

Ali i to je obaveza jako velika i neiskusni ljudi se cesto opeku tako ,slucaj ove godine covek iz Boljevaca je uzeo dva blizanca simentalca i jedno crno belo i covek nije hteo uopste holstajna ni da cuje za njega ali ga ovaj uslovio ako hoce i ova dva mora uzeti i njega i ova dva blizanca mu uginu a ovaj holstajn kao iz vode gura li gura ali dzaba ti to nece pokriti ova dva jbg.

Komsija uzeo 2 zenska grla, simentalac, oko 150kg teske, stare 2,5 meseca, cena 900e za obe.
Drugi prodao zensko umaticeno tele simental, staro 2m tesko oko 80kg, hranjeno zamenom za 250e

Nazad
Vrh