Cene krava i ostalih kategorija

Takve krave ne mozes kupiti za male pare.. Mozes kupiti Junice cije majke imaju 25-30 litra, te junice kako sam se informisao kod ovih(matrapazina= ljudi koji trguju stokom) cena je oko 2.000-2.500eura... Da li su slagali ne znam, meni za sada ne treba ako cujem da je neko od seljaka prodao iliprodaje Junicu cija majka davala tu kolicinu mleka javljam ti cenu.

Ajde mi sad lepo objasni kako si zakljucio da je junetina 20e/kg? Radis 200+ jutara a ne snalazis se bas najbolje sa matematikom.
Kolega konobar je napisao da je junetina 10 do 12km, a da je jedna km 1.95e. Pa koliko je to onda? Stvarne cene uopste ne znam pa mi se ucinilo puno. Ocekujem tvoj odgovor pa ako treba da prokomentarisemo i tvoju drugu recenicu.

@coci
Sta da ti odgovorim? Samu misao da meso u BiH kosta 20e/kg nema potrebe komentarisati.

@coci
Sta da ti odgovorim? Samu misao da meso u BiH kosta 20e/kg nema potrebe komentarisati.

Al ti je izgovor. Tacno sam duplo stariji od tebe pa ti zelim da i ti kad budes u mojim godinama radis 200 i kusur jutara zemlje, a dotle uz obrazovanje koje imas ponesi i malo kucnog vaspitanja jer da ga imas ne bi tako nesto ni napisao.

Prodato 6 krava 4 crni hf jedna crveni hf i jedna simentalka dosad od kad skartiramo najbolje postignuta cena,no i krave su dobre tezine, cena- 1.5e/kg.

Poslednja izmena:
danas prodao jedno june oko 250 kg razmisljam da opet kupim kravu.ipak od krave imam tele i mleko a od junca samo balegu.nasao sam kod mene osemenjena 28 januara,prodato musko tele bilo joj trece po redu,kaze mi 15 l mleka,ali kaze samo vise moze da ima,probao sam da je muzem vidim mirna ne znam sta da radim ne da je ispod 1000 eur.sta mislite?

pa marre ima oko 500-550 kg,ali tu je i mleko bar 6 meseci.odbrilike oko 100 eur mesecno uzimam za sir.ako bude ovako otplacujem je sigurno

- - - - - - - - - -

tele je prodato skoro mladacna je.a verovatno ce ostati i steona,na kraju neka povadja i tri puta bitno je da ostane steona.

marre2 nece da skine ni 100 din,sad sam bio muzao je,mirna je e sad sita je izgleda da se najela silaze pa nece seno slabo da jede.najverovatnije cu sutra da idem da je uzmem pa sta mi bude.kifler prodao sam ga za 600 eur,imao je oko 250-280 kg.ma ostade mi samo njegova balega kakav bik kod mene ze zakon sir niko nema kravu a sir sladak!

marre2 nece da skine ni 100 din,sad sam bio muzao je,mirna je e sad sita je izgleda da se najela silaze pa nece seno slabo da jede.najverovatnije cu sutra da idem da je uzmem pa sta mi bude.kifler prodao sam ga za 600 eur,imao je oko 250-280 kg.ma ostade mi samo njegova balega kakav bik kod mene ze zakon sir niko nema kravu a sir sladak!

pa pazari je,nema sta da cekas!

idem mare danas da je doteram.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

e doterana pa cemo videti kako cu da prodjem.

- - - - - - - - - -

sta mislite koliko ima kg?inace je vodila 28 januara.malo slabije jede seno tamo je imala silazu ali se nadam da ce navici samo na seno posto ja nemam silaze.sta mislite kakav sam posao napravio?

- - - - - - - - - -

evo me opet mozda niste videli post,moram samo da se ispravim sad jede seno odlicno.mirna je na muzi prihvatila je dobro muzilicu jos samo da ostane steona.

Nazad
Vrh