Cene junadi i gotovih bikova

Jos dugo cemo se svi sa nostalgijom prisecati 88-89 i prve polovine 90god, to je bio jedan od retkih perioda kad je poljoprivreda donosila realnu zaradu(u svim oblastima),ali pamtim i kad sam tele placao 450dm a bika prodavao dogodine za 600dm pa se i to prezivelo.Samo ovo sada mi se cini kao mnogo opasnija situacija jer kako steva44 rece nema vise nikakvih pariteta i novac koji dobijemo sve manje vredi.

Da bi dobijo subvencije moras da nosis mleko na analizu ,dva puta mesecno .To kod nas rade neke veterinarske ustanove koje su registrovane za to ,uzimaju oko 200 dinara mesecno pa ima tu jos mnogo caka,Nije to samo kupis umaticeno grlo pa odma dobijas subvencije.

Nije tacno, ja imam umaticene krave, i jedina analiza mleka koju radim je ona za mlekaru kojom se odredjuje masna jedinica... A za 25 000 dinara po umaticenom grlu potrebno je samo da imas minimum 4 umaticene krave-junice... Nikakve analize mleka se ne rade...

Nije tacno, ja imam umaticene krave, i jedina analiza mleka koju radim je ona za mlekaru kojom se odredjuje masna jedinica... A za 25 000 dinara po umaticenom grlu potrebno je samo da imas minimum 4 umaticene krave-junice... Nikakve analize mleka se ne rade...
Kod nas je skroz drugacije ,voleo bi da ti neko odgovori ko ima umaticene krave ,u ovom delu vojvodine ,ko zna sta sve treba .ali znam da je komplikovano do zla boga.Ja sam xteo da maticim imam 3 sa hb brojem ali sam odusto .

Jutros na pijaci u Jagodini cena krava za klanje je bila 1.40;e,zenske teladi prosecna tezina oko 200kg 2,70,evr.muska telad do 3,evra prosle srede je bilo i do 3.5,evra pada cena a i ponuda kao i potraznja krave za dalju reprodukciju ili cuvanje djuture od 550 do 750 evra bilo je par komada niko nije nudio bikove niti je bilo kupaca lokalni klanicar placa 2 evra i 3% Kalo i obavezno belo uverenje ili pasos.

steva 44 kom si prodo krave?
mis mo danas tri crne utovarili msl da je bilo 2200 i nesto kila ukupno 1.2e po kili.

Poslednja izmena:
Kralju iz Zablja,kralj mu je nadimak on se Dusan zove ,mozda ga i znas i caleta su mu zvali kralj.

@mims ja sam preneo samo sto sam cuo(inace to je izjavio jedan veterinar, dodude pocetnik). Pricali smo o ceni teladi i ponudi i onda je on to pomenuo, tog coveka, ciscenje, karantin... Da tacno citiram: "ko zna koliko oni njemu placaju, telad su trenutno jako skupa, plus mora da ih ocisti od parazita i virusa, pa karantin, pa transport. To sve kosta! On sigurno ne radi za hvala kao ti, sigurno ima jako dobru zaradu na tome! Koliko li kostaju telad tamo kad se njima sve to isplati." Ja posto kupio, po to prod'o pricu. Smatrao sam da neko ko je zavrsio veterinu, ne siri dezinformacije iz okvira svoje struke, ipak nije to prica nekog seoskog laika.

A ne znam mi ne trgujemo nikad sa natkupcima obicno smo radili sa mesarima ali sad slabo daju i treba dosta cekat za pare ako ih dobijes,pa smo onda ovako prodali,ovaj valjda nosi u arandjelovac u mesaru,i ima man noviji kamion,zove se slavoljub cini mi se,on i sin sinisa rade ako se ne varam.

Ma sve jedno dal je nakupac ili meser dajes onom ko da vise.Sada na vasaru u Rumi su bile krave 1.4.ali dok je ne odneses pa prevoz pa pijacarina pa iskalira svaka 30 ivise kilograma ,pa izgubis dan .pa te zavrnu na kantaru.Ipak je pazar od kuce najlepsi pazar.

To su deca slikala,pa sam ja u kompletu sve stavio,jedva sam i ove slike postavio.Jeste i ona je na prodaju.

Nazad
Vrh