Cene junadi i gotovih bikova

Danas mi nakupac iz Šabca nudio 1,95 evra za bikove a za mušku telad mi traži oko 450-460 evra šta da radim?! Kako se kreću cene kod vas?Jel neko prodavao nešto u skorije vreme ili neko od vaših poznanika?

ja sam danas dogovorio dva holštajna crni i crveni i dva simentalca po 200din,bikovi su od 550do650 kg slobodan tov

@Miloš DT.On kaže da su telad odlična e sad... Ja predpostavljam da su oko 100-120kg. @pocerina neznam kako se zove al nadimak mu je "Moka".

@danijella.U klanicu u koju sam ja dao pre mesec dana placali su 2.1 a sada su 1.95e.Ako izkukas 2.00 a ako ne prodaj mu i po toj ceni.Sto se tice teladi ja ih ne bi uzimao po ovakvom vremenu.Imao sam per neprijatnih izkustava tako da di trebalo sacekati da malo pusti vreme jer treba i ja da kupim.

Ma problem je što bi on telad dovezao danas ili sutra a bikove bi odneo za nekoliko dana,hoću reći,nemogu se rešiti bikova pre nego što uzmem telad.

Rekao je da nisam u obavezi da ih kupim nego ako mi se svide uzmem 10-12 komada a on po bikove dođe za nekoliko dana.

to je nešta drugo ako je roba slaba,kod nas loši bikovi idu 2e a dobri 2.20.Ali sad trenutno slaba je potražnja očepiće u martu prodaja kod nas mesari odaju i kaparišu dobru robu i gldaju gdje šta ima

Pričao sam skoro sa momkom čiji otac drži mesaru u Nikšiću bikove plaćaju 2.8-2.9e, pa samo da znate koliko šverceri zarađuju.

U tih 30% ulazi dooosta faktora, troskovi prevoza, troskovi sakupljanja bikova, vaga, veterinarska uverenja, inspektori, carina, policija, naplata, telefoni

Moj komšija prodao juče nekim pazarcima po 1,85 eura na ruke. Bili simentalci(mešanci) ali po njegovim rečima nisu bili dobra roba.

Поздрав свима. Иако мој ник не говори да ме интересује сточарство, принуђена сам да вас контактирам. :) Наиме, моји родитељу имају тренутно 10 бикова за продају, сви су килаже преко 550кг (расе Сименталац). Имају и неког купца који им даје 3.6 еура по кг ако продају бикове на радман. На жалост ја нигде нисам могла видети рачуницу (тј. како да од живе ваге израчунам колико ће бити у том радману). Ако неко може да ми помогне, била бих му веома захвална!

Nazad
Vrh