Cene junadi i gotovih bikova

Хвала Вам господине РаткоПа. Ја исто убеђујем оца да ми се не свиђа та рачуница јер никада не знате како то може да се заврши, али он је упоран па ја да питам... Знате ли можда какве су цене за живу вагу у вашој околини? Овде (Мачва) им нуде 2 евра...

Хвала Новице. Ови јесу били у слободном тову. Ја ћу рачунати ту ситуацију (54%) па ћу онда имати написмено да ли је то добро или не! Хвала Вам на помоћи!

Ja mislim da bikovi u slobodnom tovu,imaju procenat mesa tu negde +- 60 procenata,posto imam druga koji drzi klanicu pitao sam ga sta je isplatljivije po njemu kad kupuje,On mi je ovako odgovorio:vidi to je mac sa dve ostrice nekad dobijes,nekad gubis (mislim on u svakom slucaju dobija) tako da ja dajem prednost zivoj vagi barem tako kod mene svi rade pa i ja:osmeh:.Inace su kod mene bikovi od 2-2.2eu.

Није исто... Гора је ситуација ако их дате на радман. Ево рачунице:

* Ситуација када их дајете за 2 евра (говеда су у просеку око 600кг, сада ми је рекао отац):
600кг*2евра = 1200 евра

*Ситуација када их дајете на радман:
0.54*600кг*3.65евра = 1182.6 евра (али 3.65 овај човек неће да да)

Дакле они по једном грлу губе око 40 евра (узимамо цену од 3.6 евра по радману), што је укупно око 400 евра.

Дакле, Ваш савет је бољи (да иду живе ваге)! Хвала Вам много што сте ми помогли!

Ако имају 57% то онда има смисла (продати на радман), али то је као што сте и сами рекли мач са две оштрице... Увек сам за то, узми робу и вози, али сада је ово време ужасно па нема ни купаца из Новог Пазара (они углавном откупљују говеда у овом крају) и онда кланице дају понуде какве желе. Хвала Вам свима, обавестићу вас шта су моји урадили на крају.

Moj komsija uvrk daje na randman, drzi ih u slobodnom tovu, i randman mu je uvek bio 57-60 %. NAjverovatnije cu i ja ove godine tako dati... Ako znas da si ih kvalitetno hranio, budi siguran da ce imati dobar procenat.
Iz kog sela u Macvi si ?

Ja drzim slobodnjake i kad imam priliku da dam na liniju klanja nikad ne bezim od toga.Slobodnjak ako je kvalitetno hranjen ne sme da bude ispod57% .Davao sam Nedeljkovicu krave i one su bile preko 54%.(pa kod vas sigurno Nedeljkovic uzima, tj. Dule iz Banovog Polja)

Исти тај господин је био код мог оца, и убеђује га да су његови бикови добри и да ће добро проћи. Али наравно то говори купац, који вуче воду на своју воденицу. Има ли код Вас ових што их откупљују живе на кг?

Moj komsija uvrk daje na randman, drzi ih u slobodnom tovu, i randman mu je uvek bio 57-60 %. NAjverovatnije cu i ja ove godine tako dati... Ako znas da si ih kvalitetno hranio, budi siguran da ce imati dobar procenat.
Iz kog sela u Macvi si ?
Taj tvoj komsija ima svog coveka tamo pa zato daje stalno na radman,kod nas se sa time nisu bas proslavili jer nisu imali nikog tamo u klanici
Kad ti klanicar kaze ima toliko to je to nema nazad a to je obicbno 52-54% max 56%

Ma kakvog svog coveka.... I moj ujak je prosle godine prvi put dao tako na liniju klanja, i bikovi imali 58 % mesa, i takodje nema svog coveka u klanici... Sve zavisi kome su tu kod tebe davali...

Исти тај господин је био код мог оца, и убеђује га да су његови бикови добри и да ће добро проћи. Али наравно то говори купац, који вуче воду на своју воденицу. Има ли код Вас ових што их откупљују живе на кг?
daleko je taj od gospodina...

@RatkoPa
Ne znam ko kod vas kupuje ,pa zato ne smem nista da kazem.U ovoj klanici gde sam ja davao prisustvujes merenju toplih polutki svojih bikova,nema "rekao klanicar".Jedino sto mora da seceka dok se proces klanja zavrsi.

Nazad
Vrh