Cene junadi i gotovih bikova

Odg: Cene teladi,junadi i gotovih bikova

matijevic 190din placa

Mustang je napisao(la):
Hvala puno none,interesuje me jos samo(posto nismo daleko,mislim Jagodina-V.plana) ako znas je l' prodao ovim nasim domacim nakupcima ili siptarima?? Izvini ako malo davim i veliki pozdrav :cao: :ppozdrav:
Prodao je šiptaru ali vidim da ima potražnja i po našim klanicama :cao:

Za Zoran 0230
Da,stari su tu blizu 2 god...I znam ja care da su teski,ali nezaboravi onu staru narodnu 'za svaku robu ima kupac',i ne bi mi svaki drugi dan dolazili u stalu da ih neinteresuju....I ja normalno da ne trazim da idu po onoj ceni po kojoj se prodaju ovi od 550-600 kg,ali oni ne priznaju tu cenu kada im kazes da ovi od 550-600kg idu po 2e ili 2,1 nego govore da ti takvi idu do 1,8e,i onda time tek onda pokusavaju da me ubiju u ceni...Nadam se da kapiras i razumes sta ti govorim?? I jos nesto,ako malo pratis govedarstvo i savremene tokove,videces da strucnjaci preporucuju i navode, pa medju njima i nas eminentni i priznati strucnjak iz oblasti govedarstva profesor dr.Milan Stosic,preporucuju i upucuju da se iz svakog grla izvuce maksimum i da se tove do 700 pa i 750 kg,a pogledaj i na youtubu prilog iz Austrije o tovu junadi pa ces videti do koje kilaze tove junad(a Austrija bi trebala da bude valjda nas uzor i idol kome u oblasti govedarstva tezimo...),tako da to,bez ljutnje, u vezi kilaze sto ti govoris po tim cinjenicama ne stoji.

Kod mene neki lik ja ga ne poznajem . ne kupuje junad ispd 650 kg .drzi par hamburgerija cevapcinica pa mu treba zrelo meso .ne kupuje cesto ali znam da je zadnje placao 185 dinara

Kod nas teže idu,ja ih isto tovim do 600 i više-kada dođu do 500kg svaki mesec sledeći stave 50kg-provereno
Ako dolaze onda će neko i kupiti a ti ih ne daj u drugu klasu

Ma nisam ja uopste Zorane0230 u nedoumici ili ne daj boze strahu da li cu da ih prodam ili ne,ja cu sigurno da ih prodam! i hvala bogu kad imam sta da prodam...Problem je samo veliko trenutno kolebanje cene na trzistu koje vlada,i sada nakupci idu po selima i love u mutnom...e tu je problem!.Cena se na trzistu nije ucvrstila i mnogi i ovde na forumu kao sto vidis ne znaju da odgovore koja je sada cena,i onaj ko je neupucen moze da da po 30-40 centi nize od trzisne cene i onda vidi gde ode i u cije dzepove njegova muka,znoj i rad?,zato i postoji ovaj forum i ova tema,da bi se mi proizvodjaci i tovljaci medjusobno konsultovali i bili u toku...Zato opet apelujem da svi oni koji znaju nesto ili imaju neku informaciju oko trenutne cene bikova neka jave,jer verujem da ta informacija pored mene i mnogim drugima kojima je roba sada stigla za prodaju puno znaci! Ziveli :ppozdrav:

ako vec matijevic placa 190,jer uvek bilo da placa manje 15-20din od trzisne,onda ti nedaj ispod 2e druze

Hvala puno alfa9 na informaciji i savetu :bravo: Veliki pozdrav :ppozdrav:

juce kod mene komsija prodao za 2 evra,580 kg prosek,drzani po recima komsije 13 meseci...inace mesar je oterao sve bikove odjednom,ranije je terao dva po dva bika...dokaz da ih nema u mojoj okolini

da dodam da mesar nije racunao "kalo",ili kako se vec kaze,znaci krajnja cena je 2 e...inace kod nas primenjuju drugu taktiku za "kalo",dodju ti u cetri sata ujutru i dizu te iz kreveta da bi ih tovarili

to je čist bezobrazluk ::lose::
tako je i meni hteo prošle godine u 5 sati,ja sam mu rekao da ustajem u 7 a on može doći kad hoće....

Hvala puno Dragannrt na informaciji :bravo:,verujem da ce koristiti i ostalim clanovima foruma,inace kako su me neki sada clanovi obavestili kod njih je kalo odavno ukinuto,a ja to nisam imao pojma :udri: pa sad vidita ljudi kako nas ovde vacare,5 posto kalo po grlu to vam je 10 centi nize po svakom kilogramu zive vage! Ako,tako nam i treba kada smo ovde neslozni! :udri:
Ako jos neko ima informacije oko trenutne trzisne-odnosni prodajne cene bikova-odnosno junadi neka javlja! :ppozdrav:

ja sam nekad davao na meso,sad samo na kilo zive vage....
i iskljucivo tovarim,popodne,pre nego sto ih pocnem hraniti

Zna li ko kako se kreću cijene u BiH? Koga god sam pitao, niko ne zna, a švercere neću ni da pitam jer lažu.

Petar 90 je napisao(la):

izvini nije mi jasno ako ih prodajes na kilo sto ih prodajes onda pre hranjenja kad na hranu mozes da dobijes jos koju kilu, a inace da se nadovezem i za kalu to je kod mene davno proslo vreme toga vise nema na bikovima,dok kod svinja po neki put i bude. ja sam pazario danas 9 teleta po 410 evra kom. kilaza oko 130 kg prosek,simentalci

dragansavin je napisao(la):
Petar 90 je napisao(la):

izvini nije mi jasno ako ih prodajes na kilo sto ih prodajes onda pre hranjenja kad na hranu mozes da dobijes jos koju kilu, a inace da se nadovezem i za kalu to je kod mene davno proslo vreme toga vise nema na bikovima,dok kod svinja po neki put i bude. ja sam pazario danas 9 teleta po 410 evra kom. kilaza oko 130 kg prosek,simentalci
oduvek prodajem tako i necu menjati,mozda gresim,ali jbg...imam takav dogovor,a i pare su na ruke :ppozdrav:

Zdravo forumasi :)..
Mene zanima cijena teladi u BiH,pa ako neko moze odg bio bih mu zahvalan.
Zobie je postavio slicno pitanje,al vidim nije dobio odg.
Unaprijed hvala :D :ppozdrav:

Nazad
Vrh