Cene junadi i gotovih bikova

једно је кад се гледа у штали, а потпуно друго кад се гледа напољу, још ако је штала мања тек онда је гадно за оценити..

једно је кад се гледа у штали, а потпуно друго кад се гледа напољу, још ако је штала мања тек онда је гадно за оценити..
Bingo stala je u stvari stala u kojoj je jako tesko oceniti velicinu,pod je odignut od vrata i ima pad ka vratima a krov je na jednu vodu i ima pad ka jaslima tako da stoka izgleda ogromna.Greske su jako velike i do 150 kg po grlu od ljudi koji grese u ocenjivanu tezine na par kilograma.Neradim ja to namerno jer znam koliko imaju otprilike i dodam jos 50 kg kad se pogadjam djuture.Trgovci misle da su dobro prosli ali kad izvedu napolje vataju se za glavu.............

- - - - - - - - - -

Moze malo objasnjenje Ratko?

Gore objasnjeno

Bingo stala je u stvari stala u kojoj je jako tesko oceniti velicinu,pod je odignut od vrata i ima pad ka vratima a krov je na jednu vodu i ima pad ka jaslima tako da stoka izgleda ogromna.Greske su jako velike i do 150 kg po grlu od ljudi koji grese u ocenjivanu tezine na par kilograma.Neradim ja to namerno jer znam koliko imaju otprilike i dodam jos 50 kg kad se pogadjam djuture.Trgovci misle da su dobro prosli ali kad izvedu napolje vataju se za glavu.............

- - - - - - - - - -

Gore objasnjeno
Zar nece u takvoj stali mokraca da ide pod prednje noge stoci ?

па видиш да човек рече да је то продајни салон, ту се пребацује за ексклузивих 10-15 дана

Ajde da pitam jedno pitanje,odavno pratim ovu temu i koliko vidim bikove vecinom prodajete natkupcima i to na kilo, tj zivu vagu.Vidim da se dosta clanova na forumu prilicno ozbiljno bavi tovom a prodaje stoku kome stigne.Zar nije bolja opcija povezati se sa nekom klanicom i njima direktno prodavati stoku i nema kale i drugih gluposti,a takodje se moze birati prodaja i na meso a i na zivu meru.Ja vec godinama saradjujem sa jednom klanicom iz moje okoline(da je ne reklamiram) i redovno bikove dajem na meso,uvek pre klanja izmerim zivu vagu i posle uporedjujem sa dobijenim mesom i gotovo uvek sam na mesu u plusu 10-15000 din.Ljudi su korektni dodju vide robu i odgovor dobijas na licu mesta il uzima ili ne,nema pogadjanja ubedjivanja obaranja cene i td...Nadkupce nemogu ocima da gledam(cast izuzecima)zadnji koji je kod mene gledao bikove pre par godina je skoro dobio batine,sad me zaobilazi u sirokom luku.U celoj okolini samo jednog nadkupca znam koji je fer lik i kad dodje da gleda stoku realan je i nema vredjanja i ciganisanja po 2h...Ovo ostalo je bagra teska sljam,koji zaradjuje novac na ucenama i na starim ljudima koji neznaju i nemaju kome drugom da daju.

Neke klanice nece taj vid saradnje. Samo kazu poslacemo vam nase dobavljace i sa njima cete se dogovoriti.

doteraj ih kod mene pa cemo ih ladno dati po 2.25

Pujol, koje klanice daju tu cenu i da li se bikovi mere na farmi ili u klanici ?

Meni ta cena 2.25 zvuci kao naucna fantastika. Pred novu godinu zvao klanicu sa kojom radim i za pustene simentalce dali cenu 2.10. Ajde reko ide Bozic, Srpska N.G. ... icice cena gore. Posle 5 dana cujem drzava pustila uvoz mesa koje je + oslobodjeno carine. Zovem ponovo klanicu cena 2.00 eura. I jedva uspem da provucem po ceni 2.10. Kuda ide ova drzava? :sta:

kod mene su dolazili par kupaca, i najvise sam dobijao 2,05. jedino ovaj dao 2,10. junad su stvarno dobra, upitanju su slobodnjaci. Za sada uvoze samo svinjsko meso junece jos ne, mada i to utice na cenu junetine jer joj opada prodaja u mesarama sato sto ljudi vise kupuju jevtinije svinjsko meso.

Nazad
Vrh