Cene junadi i gotovih bikova

doteraj ih kod mene pa cemo ih ladno dati po 2.25

Pujol, koje klanice daju tu cenu i da li se bikovi mere na farmi ili u klanici ?
U Pitanju je Mesara DJOKIC Leskovac a klanicu imaju u Krusevcu,mere se kako gde,ko ima vagu kuci meri tu,ko nema ima u Le kamionska vaga ima i tu.

Meni ta cena 2.25 zvuci kao naucna fantastika. Pred novu godinu zvao klanicu sa kojom radim i za pustene simentalce dali cenu 2.10. Ajde reko ide Bozic, Srpska N.G. ... icice cena gore. Posle 5 dana cujem drzava pustila uvoz mesa koje je + oslobodjeno carine. Zovem ponovo klanicu cena 2.00 eura. I jedva uspem da provucem po ceni 2.10. Kuda ide ova drzava? :sta:

:cool:...i što ovo govori svima nama...a???....

...maximalna cena je 2,00 do 2,10....ende kapak šlus....šta sad tu ima da se proziva država...samo cvilite neki q...:cool:

Malo manje cinizma ako moze?

:cool:...uopšte nije cinizam...to je konstatacija...samo se nešto cvili ...dal na državu, dal na nakupca, dal na ovog, dal na onog....i svi oni su krivi,samo je taj koji cvili nevinašce....

...on bi da narihta cenu kad je nestašica junadi, a onda mu nepravda što ga veći baja izradio i oborio cenu...ma nije nego....::vadjenje_repe::

...ko nezna na orahu, nezna ni na tovaru....:cool:

ps
....setih se i onog veselog rusa u kraljevu, čačku, gde već....došao i natovario neku količinu kupusa...za tri dana opet došao, ali cena veća ihaahaa...traži se roba ybšg...rus se okrenuo nazad...

Prijatelju, ti zaboravljas da necija deca jedu hleba od toga po cemu ti pljujes.I treba da se svi bore za vecu cenu svog proizvoda.niko ne moze da ti plati Docek nove godine,Badnji Dan,Bozic,Uskrs,letovanje i vikende koje provedes u stali.

Vala druze,zadnja recenica ti je pravi aksiom u poljoprivredi.Samo oni koji 365 dana bez prekida imaju radno vreme,bez obzira na zdravstveno stanje,praznicne dane,vremenske prilike i neprilike...znaju koliko im je bitan svaki dinar.Kao i to da nikada nece imati prihod proporcionalan svojoj zrtvi u ovoj proizvodnji.

Prijatelju, ti zaboravljas da necija deca jedu hleba od toga po cemu ti pljujes.I treba da se svi bore za vecu cenu svog proizvoda.niko ne moze da ti plati Docek nove godine,Badnji Dan,Bozic,Uskrs,letovanje i vikende koje provedes u stali.

:cool:...ako tebi ništa ne može da plati tu Novu Godinu, Božić itd. zašto se onda baviš tim poslom???....

....ne, nego je stvar psihopatologije...da živite u gradu, onda bi cvileli kako su seljaci nezajažljivi sa cenama i gde je ta država da nešta uradi po tom pitanju....

...određena roba, pa i tvoje i moje june na tržištu vredi toliko koliko vredi i kapak....ako oćeš da radiš ,radi i trudi se da sniziš troškove poslovanja kako bi ti dobit bila veća, a ako smatraš da nema računa zahebi posao...

....ne nego ćemo samo da cvilimo na državu koja neće da zaštiti nas sirote seljake...a ako pogledamo istini u oči videćemo da je svaki od nas sa posedom od 3 i više hektara oranice kulak....K U L A K...

...krivo sedi, pravo reci....:cool:

Radim ga jer vise volim da sam sam sa svojim zivotinjama 365 dana godisnje nego 250 dana u drzavnoj firmi gde radim.
Ne zelim da komentarisem ljude iz grada jer ih ne poznajem dovoljno da bih nesto lose rekao,cinjenica je da njima jeste skupo sta god da kupuju,ali se niko ne bi udostojio da ode biciklom do kraja grada i zasadi neku basticu na primer.
Svakako da svaki proizvodjac mora da se skoluje i da trazi nacin za sto isplativiju proizvodnju i da krene od sebe.
Cvilimo prijatelju zbog toga sto drzava da bi ti iz grada mogli da kupe meso,dopustila uvoz kojekakvih smrznutih svinjskih glava i kojecega iz Argentine,Brazila itd.i zbog toga nasu proizvodnju osakatila.
Zbog 20% stanovnistva nase zemlje koji nemaju para da kupe meso,oni pustanjem uvoza,kojim i njih truju,unistavaju onih 50% stanovnika koji se bave poljoprivredom.Pa,ti snizavaj troskove koliko hoces,nikad ne mozes biti jeftiniji od uvoznog otpada.

:cool:...ako tebi ništa ne može da plati tu Novu Godinu, Božić itd. zašto se onda baviš tim poslom???....

....ne, nego je stvar psihopatologije...da živite u gradu, onda bi cvileli kako su seljaci nezajažljivi sa cenama i gde je ta država da nešta uradi po tom pitanju....

...određena roba, pa i tvoje i moje june na tržištu vredi toliko koliko vredi i kapak....ako oćeš da radiš ,radi i trudi se da sniziš troškove poslovanja kako bi ti dobit bila veća, a ako smatraš da nema računa zahebi posao...

....ne nego ćemo samo da cvilimo na državu koja neće da zaštiti nas sirote seljake...a ako pogledamo istini u oči videćemo da je svaki od nas sa posedom od 3 i više hektara oranice kulak....K U L A K...

...krivo sedi, pravo reci....:cool:
Iz ugla jednog pravnika sasvim realno sagledavanje situacije...

Ja nikad nisam racunao dal mi se vise isplati dati na toplu polutku ili na kilo zive vage,ja uvek dajem na kilo,i bikovi mi uvek daju 55-56%,a od druga koji cuva slobodan tov i daje uvek bikove 650+,bacaju oko 60%+

Ako je slobodan tov,da nisu neki bušani bolje dati na toplu polutku.
Imao sam bika 595 kila slobodnjak polomio prednju nogu dao ga na toplu polutku dao skoro 63 %.

Mi smo nekad davali bikove na meso,jos dok su marke bile,kasnije ne znam sta se promenilo,pa smo krenuli da dajemo na zivu vagu....

Nazad
Vrh