milan11
Član
Ja sam dogovorio pre neki dan 40 ari po 40e, spajam sa 1.2 hektara zemlje u vlasnistvu.. U tom delu atara mnogo ljudi napusta zemlju i prodaje jer je malo dalje od sela a ja vec radim tamo 6-7 hektara pa mi se isplati iz vise razloga.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Cek ti si za 70 ari dao 63000eDanas pala prodaja, evo još ne znam šta ću sa paramaProdato 43ara 5 klasa, zabačena parcela, 30€/ar.Kupio lokalni pčelar.Imam još tih malih parcela koje su postale neisplative pa idu na prodaju, cene od 30do70€.
Za to vreme kupljeno 70ari da proširim svoju najbolju njivu, ali dramaturgija je što je urbana zona pa je plaćano 900€/ar, jurim još dvojicu da prodaju svoje da sve objedinim u nekih 4ha te najbolje zemlje koja je blizu kuće i odmah uz glavni put i da to postane okosnica mojeg bavljena ratarstvom.
U prevodu kilava matematika, al jbg tako pokojni Ćale kupovao, sad trenutno menjamo 40ari za ar.
U 3km vazdušne linije cene dijametralno suprotne, hvataju se za prolazak nove obilaznice i prilaznih puteva, pa cene idu i do 1500€ za ar, a kupovano za 200€Realnost je da se parcele prodaju i po 5-6god bez da iko pita.
Pametno razmisljanje, ali realnost je nesto drugo. Koliko ce porez na imovimu (gradska zona). Kod mene gde prolazi brza saobracajnica placaju 300 E. Mozda gresim ja bih pre garsonjeru na ekstra lokaciju.+ dodatni troškovi.Takva je cena u gradskoj zoni koja se širi sve brže i brže,nekad bilo selo,pa prigradsko naselje sad smo eto postali gradska zona II i vodi se kao zemljište u gradjevinskom području.Sad tu imam 3ha 30ari cilj da se izadje na 4ha.A sve ostalo da se proda jer je razbacano i sitno.Do pre par godina tu se kupovalo za 100-200€ ali prodje put sa pripadajućom infrastrukturom i cena ode dok se okreneš.A tek treba tu da u blizini prolazi obilaznica pa će cene tek da skaču.
Za te pare može u Kragujevcu da se kupi garsonjera na ekstra lokaciji ili stančić od 40m2 negde na periferiji, koji će da zarobi pare.
Ovako obradjivaće se dok ne dodje vreme za penziju, a onda zna se parcelizacija i prodaja za mirnu starost.Već se u blizini prodaje za 1500€ ar.
Ako bi imao višak para i mogao da biram ja bi kupovao garažna i parking mesta po Novom Sadu .Pametno razmisljanje, ali realnost je nesto drugo. Koliko ce porez na imovimu (gradska zona). Kod mene gde prolazi brza saobracajnica placaju 300 E. Mozda gresim ja bih pre garsonjeru na ekstra lokaciju.