Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Ja sam dogovorio pre neki dan 40 ari po 40e, spajam sa 1.2 hektara zemlje u vlasnistvu.. U tom delu atara mnogo ljudi napusta zemlju i prodaje jer je malo dalje od sela a ja vec radim tamo 6-7 hektara pa mi se isplati iz vise razloga.

Danas pala prodaja, evo još ne znam šta ću sa parama :D Prodato 43ara 5 klasa, zabačena parcela, 30€/ar.Kupio lokalni pčelar.Imam još tih malih parcela koje su postale neisplative pa idu na prodaju, cene od 30do70€.

Za to vreme kupljeno 70ari da proširim svoju najbolju njivu, ali dramaturgija je što je urbana zona pa je plaćano 900€/ar, jurim još dvojicu da prodaju svoje da sve objedinim u nekih 4ha te najbolje zemlje koja je blizu kuće i odmah uz glavni put i da to postane okosnica mojeg bavljena ratarstvom.

U prevodu kilava matematika, al jbg tako pokojni Ćale kupovao, sad trenutno menjamo 40ari za ar.

U 3km vazdušne linije cene dijametralno suprotne, hvataju se za prolazak nove obilaznice i prilaznih puteva, pa cene idu i do 1500€ za ar, a kupovano za 200€ :D Realnost je da se parcele prodaju i po 5-6god bez da iko pita.
Cek ti si za 70 ari dao 63000e

+ dodatni troškovi.Takva je cena u gradskoj zoni koja se širi sve brže i brže,nekad bilo selo,pa prigradsko naselje sad smo eto postali gradska zona II i vodi se kao zemljište u gradjevinskom području.Sad tu imam 3ha 30ari cilj da se izadje na 4ha.A sve ostalo da se proda jer je razbacano i sitno.Do pre par godina tu se kupovalo za 100-200€ ali prodje put sa pripadajućom infrastrukturom i cena ode dok se okreneš.A tek treba tu da u blizini prolazi obilaznica pa će cene tek da skaču.

Za te pare može u Kragujevcu da se kupi garsonjera na ekstra lokaciji ili stančić od 40m2 negde na periferiji, koji će da zarobi pare.

Ovako obradjivaće se dok ne dodje vreme za penziju, a onda zna se parcelizacija i prodaja za mirnu starost.Već se u blizini prodaje za 1500€ ar.

Nazad
Vrh