radashin
Član
Ne razumem, kako radi sve?
Pa šta ćemo kada i ja (recimo kao suvlasnik) uđem traktorom i tanjiračom?
Pa šta ćemo kada i ja (recimo kao suvlasnik) uđem traktorom i tanjiračom?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U okolini Novog Sada zadnje što je država isplaćivala za put je bilo oko 800000e/ha. (Osamsto hiljada da ne misliš da nisam dobro napisao).koliko sam shvatio ocekujes da jednoga dana drzava kupi tu parcelu zbog obilaznice i puta?
ako je vec kupovala drzava i znas cene ok,medjutim ako je parcela do puta i u interesu drzave,nema sanse da plate velike pare
Fizickom licu NN tj miki,ziki,peri ili njihovom(nadam se da shvatas ovo) fiktivnom vlasniku koji je kupio tu zemlju za nesto visu cenu od normalne?U okolini Novog Sada zadnje što je država isplaćivala za put je bilo oko 800000e/ha. (Osamsto hiljada da ne misliš da nisam dobro napisao).
tako sam i mislioSale to u Kaću i continentalu nema veze sa eksproprijacijom ,privatnoj firmi obečano...da ne širimo.Uskoro će proći autoput u blizini pa nam javi koliko će država stvarno plaćati zemlju za put.
Isplaćeno je stvarnim fizičkim licima koji su u posedu tog zemljišta bar zadnjih 50 godina. Preko parcela su prelazile ulice.Fizickom licu NN tj miki,ziki,peri ili njihovom(nadam se da shvatas ovo) fiktivnom vlasniku koji je kupio tu zemlju za nesto visu cenu od normalne?
Sale to u Kaću i continentalu nema veze sa eksproprijacijom ,privatnoj firmi obečano...da ne širimo.Uskoro će proći autoput u blizini pa nam javi koliko će država stvarno plaćati zemlju za put.
to nesto jako smrdi al ok ako je takoIsplaćeno je stvarnim fizičkim licima koji su u posedu tog zemljišta bar zadnjih 50 godina. Preko parcela su prelazile ulice.
Nije Continental u pitanju(više i ne postoji). Očigledno nisi u toku sa stvarnim dešavanjima tu okolo, kada tako pišeš. Ispadne kao da je Kać jedino prigradsko naselje u Novom Sadu. O drugoj strani grada se radi.
Za eksproprijaciju se plaća tržišta vrednost te parcele koja se ekspropriše. Ne bitno da li se ona nalazi pored autoputa ili u ataru (primer gasna podstanica). Uzimaju se 3 zadnje trgovine najbliže toj parceli koja se ekspropriše saberu se i podele sa 3 i dobije se tržišna vrednost tog zemljišta.
Pera prodao za 2e/m² Steva za 10e/m² Đoka 27e/m².... Kada se to izračuna 39:3=13e/m² ispadne da je to prosečna cena za isplatu eksproprijacije u tom delu. Cene isplate na ZR putu će drastično varirati u zavisnosti od lokacije parcela... Mislim da je drugaru stiglo rešenje za 2,31e/m²....
Obilaznica je već prošla, sad se radi priključna infrastruktura, cene već idu gore,a kad se sve završi ko zna koliko će da košta ar.koliko sam shvatio ocekujes da jednoga dana drzava kupi tu parcelu zbog obilaznice i puta?
jesi li siguran da oni placaju toliko tj da ce platiti toliko koliko si ti sada dao?
ako je vec kupovala drzava i znas cene ok,medjutim ako je parcela do puta i u interesu drzave,nema sanse da plate velike pare