Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Kada se objekat podeli na etazne delove koji pripadaju dvema osobama koje su samovlasnici svaka u svom delu, vise ne mozete imati pravo na objektu kao celini, zakon je vrlo jasan. To kako je uredjen nacin koriscenja i odrzavanja objekta je nesto sasvim drugo. Mozete ostati kao samovlasnik zemljista pod objektom i zemljista uz objekat (dvorista), i to je verovatno tako i upisano u izvodu iz LN. Nemoguce je biti vlasnik celine objekta (1/1) ako 1/2 objekta nije vase vlasnistvo, vrlo logicno.

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Ja tvrdim da sam vlasnik objekta 1/1.
U V1 delu lista nepokretnosti gde stoje podaci o zgradama i drugim gradjevinskim objektima sam ja upisan kao vlasnik, svojina 1/1. Jedan je objekat na parceli.
Dok su u V2 delu lista nepokretnosti, podaci o posebnom delu objekta upisana dva posebna dela, gde sam na jednom upisan ja 1/1 a na drugom ne.

Znam i kad sam kupovao taj i još jedan objekat, koji isto ima posebne delove, morao sam da radim anekse ugovora jer sam prvo bio upisan kao vlasnik samo posebnih delova a ne i objekata što je kasnije kroz anekse ispravljeno .

E sad da li imam pravo preče kupovine tog drugog dela?
 
Poslednja izmena:
Kod mene komšinica prodala kuću sa zemljom oko 17kj sve jednom kupcu na nekoliko lokacija, jedan je bio zainteresovan za kupovinu po pravu preče kupovine podneo tužbu izgubio sve i jedan sud ali i dalje ne odustaje, to traje oko pet, šest god. Pare deponovao još tada, da li mu je vraćeno neznam. Čujem kaže ide do Strazbura.
Pre će da stigne do opanaka.
 
Da li neko od kolega iz Hr, moze da mi kaze kako se krece cena zemlje u Podravskoj Slatini?

Sent from my S60 using Tapatalk
 
Kinezi platili 25000e po hektaru za 5 godina zakup, da postave kamp. počinju da rade auto put, 2km od mene. Za solarnu elektranu čovek je kupio 5ha po 5000e u mom selu.

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока
 
Jedan zanimljiv podatak direktno iz srca Bavarske, okolina Minhena. Cena zemljista je 13 e/m2, a ako zelite da iznajmite od 600 do 1100 e/Ha.
 
@North ARMY
Ide na Izjavu da nisu zainteresovani za kupovinu, nema nekog uopstenog obrasca. Izjava, ja taj i taj dajem izjavu da nisam zainteresovan za kupovinu poljoprivrednog zemljista, kat. parcele itd.

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka
 
Ljudi, da pokušam ovde.
Tast je rođen u opštini Slunj, Hrvatska.
Sada imaju ponudu da prodaju zemlju.
Zemlja nije izdeljena, moralo bi to sada da se reši. Svi naslednici žive u Srbiji. No, to je pravno rešiv problem.
Ono što nas zanima je - zna li neko ovde sa foruma (znam da ima i ljudi iz Hrvatske) kako se kreću cene tamo? Pašnjaci i crna šuma su u pitanju. Opština je Slunj. U komadu nekih 25-30ha.
Hvala unapred.
 
Mozes ti kupiti i bez saglasnoti komsija, nego, oni posle mogu da ospore tu kupovinu po pravu prece kupovine, u slucaju da su zainteresovani, a nisu pitani....
Radasine, u Slunju za Srbe, najnize cene naravno.....gotovo u bescenje.....
 
Nudi neki lik 1900 za ral, pa ne znaju dal je to u sustini ok cena. Hoće ceo kompleks da kupi, pravi nešto.
A i nigde ne rekoh da prodaju Srbi, ako je to bitno
 
Nazad
Vrh