Kada se objekat podeli na etazne delove koji pripadaju dvema osobama koje su samovlasnici svaka u svom delu, vise ne mozete imati pravo na objektu kao celini, zakon je vrlo jasan. To kako je uredjen nacin koriscenja i odrzavanja objekta je nesto sasvim drugo. Mozete ostati kao samovlasnik zemljista pod objektom i zemljista uz objekat (dvorista), i to je verovatno tako i upisano u izvodu iz LN. Nemoguce je biti vlasnik celine objekta (1/1) ako 1/2 objekta nije vase vlasnistvo, vrlo logicno.
Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka
Ja tvrdim da sam vlasnik objekta 1/1.
U V1 delu lista nepokretnosti gde stoje podaci o zgradama i drugim gradjevinskim objektima sam ja upisan kao vlasnik, svojina 1/1. Jedan je objekat na parceli.
Dok su u V2 delu lista nepokretnosti, podaci o posebnom delu objekta upisana dva posebna dela, gde sam na jednom upisan ja 1/1 a na drugom ne.
Znam i kad sam kupovao taj i još jedan objekat, koji isto ima posebne delove, morao sam da radim anekse ugovora jer sam prvo bio upisan kao vlasnik samo posebnih delova a ne i objekata što je kasnije kroz anekse ispravljeno .
E sad da li imam pravo preče kupovine tog drugog dela?
Poslednja izmena: