talianu
Član
Koliko je kod njih?
Nemojte me držati za reči ali mislim da sam neki pročitao podatak da je 50 ha po glavi ukućana.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koliko je kod njih?
@marko22
Misljenja sam da treba ograniciti maksimum zemlje, kao i sve preko toga da se placaju ogromni penali. Radi socijalnog mira drzava to mora odraditi. I da, to ne bi bilo protivno kapitalizmu jer i u npr Danskoj postoji maksimum zemlje!
Nemojte me držati za reči ali mislim da sam neki pročitao podatak da je 50 ha po glavi ukućana.
Dolazi konstantno do grupisanja kapitala kod sve manjeg broja ljudi. Sve je izvesnije da ce se dogoditi da tesko stanje radnicke klase krene u revoluciju. Mi nismo svajcarska pa da imamo razvijenu industriju i kad neko proda zemlju da moze da se pristojno zaposli. To ce kod nas biti OGROMAN problem kad ljudi sa 10kj pocnu polako prodavati jutro po jutro da bi ziveli od tih novaca. To je jako blizu...
Nije u obavezi da ima on licno stoku , ali mora da ima ugovor sa nekom farmom o snabdevanju st, hranom.@ralekiraj
50ha je maksimum! To sam saznao od kolege sa faksa koji se zaposlio u Danskoj. Takodje su u obavezi ko god radi preko 10ha da ima nesto od stoke (sta i kako ne znam pojedinosti). Dakle ne moze posej 100ha kukuruza i onda budi pametan...
Nije u obavezi da ima on licno stoku , ali mora da ima ugovor sa nekom farmom o snabdevanju st, hranom.
Bar tako su nam pricali Danci kad su bili na predavanju o svinjarstvu u Vrdniku.Kod njih mozes zakupiti farmu bez ara zemlje , ali imas ratare koji te snabdevaju.
zanimljiv ti je nas balkan a tek njegovi sadasnji stanovnici SVE KAKO DRUGI OCEPa 'bem li ga gde je greska ?
Pa valjda u upropastavanju preradnih kapaciteta , lopovskoj privatizaciji , monopolizaciji trzista i uopste poremecenom sistemu vrednosti.
Kod nas kad kupujes placas koliko oni hoce , kad prodajes dobijas opet koliko oni hoce.
zanimljiv ti je nas balkan a tek njegovi sadasnji stanovnici SVE KAKO DRUGI OCE
Naravno da je bilo kapare sve bi bilo drugacije da drzava nije stavila hipoteku na tu zemlju zbog ne olasanja poreza.zanimljivo da se postuje dogovor od prosle god. ako nije bilo neke kapare, a cena otisla gore duplo...
@milan bogatic
Da, ali si uslovljen da kukuruz i soju provuces kroz stoku. Ima jos jedna zanimljiva teorija koja je vrlo verovatna da se dogodi.
Pustice vece paore da pokupuju velike traktore, masine i kombajne i onda uvesti maksimum, a sve preko maksimuma oporezovati toliko da nemas racun da radis tu zemlju.
Дирекција за имовину РС је власник ако је тачно оно што си написао. Дирекција се иначе проглашава власником свих непокретности у колико се не пронађу наследници у року од 3 год.Hteo bih da kupim parcelu koja se granici sa mojom povrsine nekih pola Ha,mozda i malo manje,parcela je jos pre deset i vise god. oduzeta vlasniku zbog neplacanja poreza i data je na koriscenje lovackom drustvu,na njoj je trenutno suma,da li se to na neki nacin moze kupiti ako bih uspeo da pronadjem vlasnika i isplatim zaostali porez ili kako vec...?
Ne boj se ti za te velikane koji su pokupovali moćnu i skupu mehanizaciju. Ako se ikada i uvede taj maksimum, uvešće ga na zemlju u posedu a ne na zakup. Čak i ono što poseduju preko maksimuma prepisaće na svastike i šurnjaje... Izmajmunisaće bilo šta, pa takvi su barem uvek i bili najsnalažljiviji u majmunacijama. Mašinčuge se isplate ako rade u okviru svojih kapaciteta, a ko kaže da moraju ti kapaciteti da budu ispunjeni samo na posedu njihovih gazda.
Ne bojte se za najsitnije i najmoćnije ni u kakvom scenariju. Srednji su oni koji su uvek u sredini, tj. između čekića i nakovnja.