banePA
Član
11.000 eura za k.j, auuuuu... (sta drugo reci )
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
MOJ RODJAK pre nego sto je Sloba vracao zemlju,proda komsiji 3 lanca za 10000 dm po lancu(ne mojte me drzati za cifru).Iduce godine pocne vracanje zemlje i cena spadne toliko da je za tih 3 lanca imao da kupi 30lanaca.Za cenu sam priblizno siguran ali za odnos 100 posto!
Ne kukaj...A kad je bio 25 dinara do skoro?!
- - - - - - - - - -
pa bilo je ali mi malo rodio,jedva 3 vagona po lancu,bila susa
Ne kukaj...A kad je bio 25 dinara do skoro?!
- - - - - - - - - -
pa bilo je ali mi malo rodio,jedva 3 vagona po lancu,bila susa[/QUOTE Budi zadovoljan...Kakva je godina ovo je Extra i prinos i cena!
kako nije bilo do dve nedelje unazad kod nas na pijaci 20-25 i posle toga pao na 10-15 tako je bio zadnje dve nedelje kod nas a za druge pijace neznam, danas me neki zvao iz Kozjaka i nudi 1.5kj,za 10000eu znaci da nemoze tamo prodati po toj ceni zemlju al po meni to nevredi te novce bar trenutno 7500 za kj je puno da radim 10god damise vrati novac,ma zezam se, kakvih 25 pa to nije bilo nikad ove godine.....nemoj niko da te laze
Haha...milina,pocele babe kupovati zemlju...danas se velika kolicina zemlje kupuje od strane ljudi koji nikad blatnjav komad zemlje sa pluga skinuli nisu,al sta ces...ljudi raznih delatnosti,al koji uglavnom nemaju nikakvu vezu sa selom i poljoprivredom...pre nesto pricam sa jednim covekom,kupio bi kaze nesto zemlje,pa se raspituje kakva je zemlja kod nas,ja mu pustim video sa telefona,jedan gde sam prekopao asovom put do kolena da ispustim vodu,a drugi kako sam se zaglavio u sred poplavljene njive sa rusom i jednobrazdnim plugom i opet rucno kopam ispred tockova da bih izasao,posto sam naseo skroz...on sve to onako gleda,pa se cudi ko malo dete-i na kraju sledi maestalno pitanje- "a sto to ti kopas i gde ta voda ode kad prekopas to?"Kod nas dolazi neka baba iz Bga i kupuje zemlju redom niti ko zna za koga ni odakle joj vise pare. Pre neki dan opet kupila 7 jutara po 5000 po jutru.
sta je to za vas padince vi ste usli u EU odavnokako nije bilo do dve nedelje unazad kod nas na pijaci 20-25 i posle toga pao na 10-15 tako je bio zadnje dve nedelje kod nas a za druge pijace neznam, danas me neki zvao iz Kozjaka i nudi 1.5kj,za 10000eu znaci da nemoze tamo prodati po toj ceni zemlju al po meni to nevredi te novce bar trenutno 7500 za kj je puno da radim 10god damise vrati novac,
Kako je krenulo bojim se da ce za 10 godina svi koji budu imali ispod 100 ha ispasti iz igre, jer ce ih jednostavno konkurencija pregaziti,ali to je kapitalizam trazili smo dobili smo.
Haha...milina,pocele babe kupovati zemlju...danas se velika kolicina zemlje kupuje od strane ljudi koji nikad blatnjav komad zemlje sa pluga skinuli nisu,al sta ces...ljudi raznih delatnosti,al koji uglavnom nemaju nikakvu vezu sa selom i poljoprivredom...
pa jeste ako racunas maloprodajne cene,a na veliko koja je cena???kako nije bilo do dve nedelje unazad kod nas na pijaci 20-25 i posle toga pao na 10-15 tako je bio zadnje dve nedelje kod nas a za druge pijace neznam, danas me neki zvao iz Kozjaka i nudi 1.5kj,za 10000eu znaci da nemoze tamo prodati po toj ceni zemlju al po meni to nevredi te novce bar trenutno 7500 za kj je puno da radim 10god damise vrati novac,
Da se razumemo, ja da imam takve oko sebe i ja bih njih takodje lagao, samo radite mozete vi to, i sigurno cete se obogatiti sa tih 10 kj. Ali, istina je potpuno drugacija, i svaki dan je gledamo. Bolje je tim ljudima na vreme reci sta se sprema, i da ljudi mogu na vreme da krenu sa nekakvom edukacijom i uopste sa spoznajom stanja. Ovako ce doci u situaciju kao i masa drugih ljudi pre njih. Pa neces valjda da mi kazes da ti sto kupuju zemlju kupuju zato sto je to novo otkrivena zemlja, izasla usled tektonskih poremecaja. Pa kupuju zemlju od vec propalih domacinstava. Dal prodaju mladi u gradu, ili stari i bolesni, nije bitno. Bitno je da svakodnevno dolazi do raslojavanja, i do pregrupisavanja. Sada je zbog toga jos teze i srednjim gazdinstvima jer takodje trpe finansijski pritisak od vecih i najverovatnije ni svi oni nece izdrzati zbog raznih faktora. I dalje odgovorno tvrdim, malima je samo resenje preorijentacija ili grupisanje. Sve ostalo je iluzija.Da, da najbolje je da proda...
Koliko je kod njih?Danskoj postoji maksimum zemlje!
preterivamo postali smo STRASNO alavi nezasiti i sebicni . sto ne nestane vise te nafte da pocrkaju ti trakori pa opusteno ko nekad