Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ljudi...jel je informacija tacna? ili samo iznosite takve izjave da bi tema bila zanimljiva..ma kakva magistrala,to je cena jer je bliza,pre neki dan je malo dalje placeno 12000 po lancu
Званично је 7192 м² а ако ћемо да "рачунамо" онда:Neko lanac smatra kao k.j ,neko vise ,a koliko vi racunate lanac
Po toj racunici nasa zemlja bi trebalo da kosta 100,000 eur ha.!!! Nasu cenu zemlje diktiraju tajkuni kojima nije toliko bitano koliki ce prinos imati vec kolicina zemlje koju obradjuju. Ulaze se u zemlju u tesku mehanizaciju a sto se tice same obrade zemlje tu ne polazu posebnu paznju. Na posletku kazu da je srpska poljoprivreda na predposlednjem mestu i iz tog razloga dovode arape da pomognu srpsku poljoprivredu. Po mom misljenju, uskoro ce se poljoprivredom baviti samo tajkuni i stranci a pravih poljoprivrednika nece bitiPre neki dan sam bio do Slovenije i razgovarao sa jednim farmerom koji tovi 150 junadi i kaze mi da je platio 1h 60000e i jos kaze da nisam kupio ja bila bi prodata drugom po toj ceni. A zemlja blaga jeza......... Pa mi takvu zemlju nebi ni sejali.
Шиптари су осамдесетих година на Космету за добру земљу плаћали и више па су се прерачунали да је исплативије да уложе у етничко чишћење.Po toj racunici nasa zemlja bi trebalo da kosta 100,000 eur ha.!!!
kako dali je tacna,pa tacna 100 postoljudi...jel je informacija tacna? ili samo iznosite takve izjave da bi tema bila zanimljiva..
Zar nisu imali i devizne prilive u tvom selu ?Mislim, na ljude u mom okruzenju, svi su radili puno zemlje u zakupu, sto od privatnika, sto drzvne, a kvantitet radja velike cifre, pa polako kupovali zemlju, masine, sirili posao i svoj imetak.
Da i to mi je poznato posteni i vredni ljudi. Imam i ja takvog u komsiluku pre 12godina tata mu radio 2 maksima 34kj a on sada kupio i radi oko 2000kj a nema brata u inostranstvu. Kupio on i jednu ekonomiju i radio svu zemlju ono sad ispalo da tu ima 450kj drzavne zemlje, koja sad ide u zakup. Sta ces brale ko nam kriv kad smo mi lenji i nesposobni.Mislim, na ljude u mom okruzenju, svi su radili puno zemlje u zakupu, sto od privatnika, sto drzvne, a kvantitet radja velike cifre, pa polako kupovali zemlju, masine, sirili posao i svoj imetak.
Susa Dragane velika susa ubija velike gazde. Nas sirotinju nemoze ni grom da iznenadi.kod nas prestali da kupuju zemlju ova 2-3 bogatasa, u zadnjih mesec dana im se nudilo bar 5-10kj i nisu hteli, kazu nemaju novce! kandar su se preforsirali...
a nama sirotinji je 5000e misaona cifra, a ne 7-8000e koliko su ovi placali...
danas mi tetka iz vrsca javila da radim zemlju dalje, nije dobila koliko je tarzila, bas mi zao obe starna sto nisu nasli granicu...
dakle oranje se nije zavrsilo, dobro nisam oprao masineriju