kod nas jedan gazda stalno govori kako ce da se vratio ma konje i volove da radimo zemlju, a on radi 500ha i sve nove masine drzi i cim se nudi zemlja prvi je. zadnje sto je kupio 7,5kj za 58 000e u kesu...malo je usla bolest u njega, blago receno...
He, he, ušla bolest u njega. Pa, svi su geniji u svoje vreme smatrani opičenjacima.
Ta priča o konjima i volovima ima i te kako smisla uzevši u obzir konstantno povećanje potrošnje nafte, činjenicu da je nafta neobnovljivi izvor i to da na svetu ne postoji ništa što će moći u potpunosti da je zameni.
Smejte se vi meni, ali kaže vam vaš drug, ludak istinu. Konje smo poklali u kobasice, izjeli i prosrali, a biće sve više gladnih i neuposlenih. Ljudska vučna sila je pokretač budućnosti(pisao sam o tome par stranica u nazad) i Rusi već rade na tome sve izvozeći skupu naftu glupavim Zapadnjacima koji veruju u nepotopivost svog "Titanika" sve gledajući kako voda kulja u njega.
Dobro, biće uvek šta da se sipa u rezervoar, ali će to biti neisplativo trošiti na proizvodnju hrane za sirotinju, kad može i ta neuposlena sirotinja da vuče plugove kao što su siroti burlaci teglili brodove na Volgi.
Dakle, taj čovek nije u opšte lud niti protivureči sam sebi tako što priča o konjima i volovima, a kupuje kvadratne kilometre. Razmišlja taj za tri naredna pokoljenja i ako se ne izrode neke pijanice i kockari, blago njima u budućnosti. Kupuje zemljušinu kako bi neko njegov postao feudalac čim se vratimo u osamnaesti vek(ako pre toga ne izbije globalni sukob koji će istrebiti sve osim buba-švaba). Čak i ako njegovi naslednici ne budu mogli da opsluže tolike površine sa svojim ljudstvom, vučnom marvom i mehanizacijom, moći će veći deo da dá drugim, sitnijim feudalcima da je obrađuju svojim kapacitetima uz feudalnu rentu.
Malo sam nasrao i iskarikirao, ali ko razume shvatiće.
- - - - - - - - - -
@odeta
...Coveku koji radi umereno zemlje, a ima recimo 2-3 sina ili tako nesto...
Ova rečenica mi se posebno dopada. Eh, kad bi tako razmišljali i oni koji hoće da prodaju parče zemlje, a ne samo mi - kupci u pokušaju.