Da, "uzmes" tih 50 ha po 300 e/ha, i onda dodas jos jedno 500 e/ha, i eto na 40 hiljada. Moze ovako, a moze i ako se vec imaju te pare, mozda ipak nesto zemlje kupiti u svom vlasnistvu, jer naidje godina kao ova pa se ulaganje nikako ne isplati. Jos ako se uzme nesto na paritet tj radi se sa tudjim parama, tek tu eto belaja.
Da se razumemo, i ja sam za zakup, pre nego za kupovinu, kako zemlje tako i poslovnog prostora. Ali se pokazalo barem do sada, da ljudi koji su imali pristup, bolje da radim svoju zemlju nego tudju, nije bas da su u promasaju. Oba pristupa imaju svoje prednosti i mane.
@DusanA,
Samo jos da procenis da li ce da raste vise cena zemlje, ili ce da pada cena stanova. Najvece je majstorstvo izlaziti iz jedne vrste investicije u drugu. Moje je misljenje da cena zemlje jos moze da raste, a cena stanova i te kako moze da pada. Mislim na Bg, a verovatno vazi za sve gradske centre. Sad zamisli da si odrizikovao da prodas stan tamo neke 2008 na peak-u, i da kupis zemlju, a danas odradis back, veca gajba, nesto kesa, a verovatno i zemlje. Svega vise.