DusanA
Član
Prosle nedelje su se prodale dve njive u Crepaji, obe su otisle po 10000e po kj, ako nastavi ova cena, ja razmisljam da prodam ono sto sam kupio u prethodne 2 godine i da zaradim skoro duple pare, taman za veci stan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prosle nedelje su se prodale dve njive u Crepaji, obe su otisle po 10000e po kj, ako nastavi ova cena, ja razmisljam da prodam ono sto sam kupio u prethodne 2 godine i da zaradim skoro duple pare, taman za veci stan.
Kupila je budala!A jel se zna ko je kupio tu zemlju, mislim neko od mestana koji se bave poljoprivredom ili neki nakupci za tajkune?:
Ima li isplatljivije investicije od kupovine zemlje. Jedan ha izađe oko 17.000 evra. Ako je kupio zemlju prve klase, a verovatno jeste, može očekivati u zavisnosti od godine do godine od 600 do 1000 evra po ha čiste dobiti. Otprilike 3.5 do 6 % kamate na godišnjem nivou. Ako godina posluži može i preko 1000 evra. Koje kamate se nude u bankama? Znate li koliko je teško sada izdati stan i koliko su pale cene nekretnina? Da li neko uopšte ima neku ideju za unosan posao, a da to nije trgovina. Ova investicija je najsigurnija, a trenutno po meni i najisplatljivija. Ako neko ima neki drugi račun, slobodno neka ga predstavi.
A jel se zna ko je kupio tu zemlju, mislim neko od mestana koji se bave poljoprivredom ili neki nakupci za tajkune?:
Sto bi znacilo da ce za jedno 20ak god da mu se vrati investicija i da bude na nuli!! Ta cena je preterana ,da je kupio stan i iznajmljivao za 150e mesecno zgrnuo bi godisnje 1 800 e i to nista da ne radi,a ovako ce da se muci 20 god da bi bio na nuli,mada tu su ulaganja i u mehanizaciju,tako da je pitanje koliko je isplatio platiti toliko para 1 ha... Naravno ghovorim ako je u pitanju poljoprivredno zemljiste,druga stvar je gradjevinsko...
Kako će za 20 godina da bude na nuli, pa valda mu ostaje i ta zemlja koja sigurno neće izgubiti na vrednosti (može samo da dobije na vrednosti). A stan za 20 godina sigurno neće vrediti koliko vredi sad.