Surdonja
Član
@NA drzava je proglasila taj atar da je prirodno nalaziste peska i od tad niko nema prava ne eksploataciju, sem naravno njih. Oni tvrde da je to od dezavnog interesa kao i svaki drugi rudnik. @talianu kod nas se prica da su taj pesak odnksili Cume i Ceda Jovanovic, da li je istina ili ne, ne znam, to sam cuo od coveka koji im je dozvolio iskopavanje. Naravno za odredjenu svotu novca. Ono sto sam video je da su kamioni koji su vukli imali nalepnicu " caricin grad" i "braca crnomarkovic". Parcele nisu moje tu sam samo radio neku zemlju u arendu, tako da se ne sekiram, da li smeju da kopaju ili ne. Iza tog projekta sada stoji opstina Surcin, mada sad bas i ne vidim kamione da vuku pesak. Uglavnom sve sto je izvuceno islo je za Dobanovce u industrijsku zonu.
---------- Poruka napisana u 08:14 ---------- Prethodna poruka je at 08:10 ----------
Koliko sam cuo ista stvar se desavala i u Kupinovu. Tamo je pesak vukao neki Djuro Bosanac. Na cijim parcelama je kopao ne znam, niti koliko je placao. Samo sam video da kamioni izlaze iz potesa izmedju mog sela i Kupinova.
---------- Poruka napisana u 08:14 ---------- Prethodna poruka je at 08:10 ----------
Koliko sam cuo ista stvar se desavala i u Kupinovu. Tamo je pesak vukao neki Djuro Bosanac. Na cijim parcelama je kopao ne znam, niti koliko je placao. Samo sam video da kamioni izlaze iz potesa izmedju mog sela i Kupinova.